Вхiд на сайт
Авторизацiя

Вчені прирівняли залежність від гаджетів до алкоголізму і наркоманії

Чотири з половиною години на день – стільки витрачає зараз в середньому власник гаджету на перевірку пошти, дзвінків і соціальні мережі

Вчені прирівняли залежність від гаджетів до алкоголізму і наркоманії


Гаджетозалежність – нова хвороба, яку вчені ставлять в один перелік з алкоголізмом і наркоманією.

Життя без гаджетів у молоді викликає такий же стрес, як у жертв катастроф або війни! Посттравматичний синдром виявили угорські вчені у випробовуваних, у яких на час забирали смартфони. І зафіксували схожі симптоми – підвищене серцебиття і розгубленість.

Чотири з половиною години н день – стільки витрачає зараз в середньому власник гаджету на перевірку пошти, дзвінків і соціальні мережі. Тому дослідники фіксують ще одне популярний розлад – "синдром фантомних повідомлень". Коли людині весь час ввижається сигнал про нове смс або повідомлення в месенджері.

Ще одна небезпека, яка чатує на власника гаджета – синдром "сухого ока". Адже саме вони моргають менше, ніж це потрібно для гарного зрошення слізної оболонки. Звідси погіршення зору, безсоння, дратівливість... Ті ж, хто часто користується смартфоном в темряві, можуть заробити і ослаблення зору, а також... інсульт!

Вчені Королівського коледжу в Лондоні жахають ще більше. Гаджетозалежність передається від батьків до дітей і стає спадковим розладом!



Джерело


Ви зайшли як не зареєстрований користувач!
Додати коментар
Ваше Ім'я:
Ваш E-Mail:
Напівжирний Похилий текст Підкреслений текст Закреслений текст | Вирівнювання по лівому краю По центру Вирівнювання по правому краю | Вставка смайликів Вставка посиланняВставка захищеної посилання Вибір кольору | Прихований текст Вставка цитати Перетворити вибраний текст з транслітерації в кирилицю Вставка спойлера

Введть те, що бачите на зображенні: