Вхiд на сайт
Авторизацiя

Дівчина з Прикарпаття розповіла про SMS-залякування від смертельної гри "Синій кит" (СКРІН)

Дівчина з Прикарпаття розповіла про SMS-залякування від смертельної гри "Синій кит" (СКРІН)
На Івано-Франківщині 19-річна дівчина отримала підозрілі SMS-повідомлення на телефон із закликом приєднатися до смертельної гри "синіх китів". Загалом студентка отримала 4 повідомлення. 

Про це вона розповіла ТСН.ua.

Дівчина поскаржилася, що перше SMS вона отримала учора, 17 лютого, близько 12 ночі. Номер, вказаний у повідомленні, 777, тобто відправник надіслав його анонімно з Інтернету.

Читайте також: Вбережіть дітей від біди: смертоносний флешмоб дістався й до Ужгорода (ФОТО, ВІДЕО)

"Синій кит. Розпочнемо ГРУ в 4:20", - йшлося в SMS.

За словами дівчини, вона насторожилася, але ніяк не реагувала на такі повідомлення. Загалом студентка отримала 4 повідомлення, останнім із яких було: "Синій кит. Відповідь до 4:20. Мовчання знак згоди".

Читайте також: Смертельна гра із "синіми китами": психологи розповіли, кому потрібні дитячі самогубства

Дівчина дуже здивувалася, чому до неї почали приходити такі повідомлення.

"Стало дуже страшно! Я витягнула сім карту. Я ніколи не чула, щоб вони ні з того ні з сього присилали повідомлення на телефон. Я навтіь ніколи не брала участь в цій грі", - зізналася вона.

Своєю чергою, дівчина зізналася, що не перебуває у дивних групах у соціальних мережах. Зокрема, вона навіть не розміщувала там свій номер телефону.

"У мене на сторінці не написаний номер телефону, однак він прив'язаний до сторінки, але його ніхто не бачить. Я взагалі не розумію, звідки вони взяли мій номер, адже я навіть не можу уявити, який зв'язок між мною і цим всім", - прокоментувала дівчина.

Дівчина з Прикарпаття розповіла про SMS-залякування від смертельної гри "Синій кит" (СКРІН)


Нагадаємо, що "групи смерті" – це спільноти, зосереджені переважно у мережі Вконтакте, розраховані на підлітків. Починається все з того, що їхні адміністратори дають учасникам груп травматичні "завдання" – наприклад, свідомо порізати собі руки лезом, відзнявши усе це на відео. Кінцевою метою "гри" є доведення дитини до самогубства, яке вона також повинна зафіксувати на камеру. Вперше про "групи смерті" на кшталт спільнот Синий кит, Тихий дом, Разбуди меня в 4:20 заговорили ще у травні минулого року в Росії.

Тоді російське видання Новая Газета опублікувало масштабне розслідування, де був описаний принцип дій таких спільнот. Зазвичай вони об'єднані спільною символікою – це кити. Цей символ обраний невипадково, адже кити – одні з небагатьох видів ссавців, що можуть звести рахунки з життям, самовільно викидаючись на берег.


Ви зайшли як не зареєстрований користувач!
Додати коментар
Ваше Ім'я:
Ваш E-Mail:
Напівжирний Похилий текст Підкреслений текст Закреслений текст | Вирівнювання по лівому краю По центру Вирівнювання по правому краю | Вставка смайликів Вставка посиланняВставка захищеної посилання Вибір кольору | Прихований текст Вставка цитати Перетворити вибраний текст з транслітерації в кирилицю Вставка спойлера

Введть те, що бачите на зображенні: