Вхiд на сайт
Авторизацiя

Кабмін планує надати батькам більше повноважень у шкільній політиці

Кабмін планує надати батькам більше повноважень у шкільній політиці


Одна з нових ініціатив, які, цілком можливо, Кабмін підтримає – змінити шкільне меню.

Змінити меню навчальних закладах досить не просто, бо в школах немає своїх кухарів. Тут купують послугу на харчування через тендер.

Основний принцип харчування в школах та садочках – дотриматись кабмінівської постанови. Бо там, мовляв, прописані норми, згідно з якими можна бути ситим і рости здоровими. Однак з таким принципом не погоджуються дієтологи.

Позицію дієтолога підтримує і кухар Євген, який розповів, що проводив опитування серед дітей в школі: як з'ясувалось, ті хочуть їсти більше фруктів та овочів. А ще мати більший вибір в їдальні.

В Мінсоцполітики теж підтримують таку ініціативу. Там хочуть скасувати тендери на закупівлю дитячого харчування, а виділені гроші передати батькам, аби ті самі вирішували, чим годувати дітей у школах та садочках. Щоправда, якою буде процедура і як діятиме цей принцип чиновники поки не знають.




Ви зайшли як не зареєстрований користувач!
Додати коментар
Ваше Ім'я:
Ваш E-Mail:
Напівжирний Похилий текст Підкреслений текст Закреслений текст | Вирівнювання по лівому краю По центру Вирівнювання по правому краю | Вставка смайликів Вставка посиланняВставка захищеної посилання Вибір кольору | Прихований текст Вставка цитати Перетворити вибраний текст з транслітерації в кирилицю Вставка спойлера

Введть те, що бачите на зображенні: