Вхiд на сайт
Авторизацiя

Ужгородська міська рада витратила на безпритульних тварин майже 200 тисяч гривень (ВІДЕО)

В Ужгороді безпритульними тваринами займаються передусім волонтери. Та стало відомо, що міська влада витратила на відлов чотирилапих близько 200 тисяч. На що пішли ці кошти, дізнавались журналісти.

Ужгородська міська рада витратила на безпритульних тварин майже 200 тисяч гривень (ВІДЕО)


Чимало безпритульних тварин блукають вулицями Ужгорода. Містяни знають, що опікою чотирилапих займаються передусім волонтери. Наприклад, у притулку «Барбос» — кілька десятків собак і котів. Але прийняти всіх волонтери не можуть. Ужгородка Андріана Мільчевич з’ясувала, що відловом тварин має займатися комунальне підприємство і на це виділяється по 100-130 тисяч.

Жінка направила запит до міськради і одержала відповідь. Мовляв, кошти спрямовують до комунального підприємства «КТП-072801», яке розташоване в Ужгороді на вул. Погорєлова, 3. Водночас у департаменті міського господарства кажуть, що КТП не займалося відловом собак. Під цим поняттям, переконують, слід розуміти інше. За словами в.о. директора департаменту міського господарства Ужгородської міськради Оксани Пайди, передбачалося рівно стільки коштів, щоб позбирати загиблих собак по місту: "Живих ми не ловили. Ми не займалися відловом собак, щоб Ви розуміли".

Відповідь на інфозапит містить кілька пунктів: зокрема, що в 2015 році вивезено 360 тварин, у 2016 — 450. Відповідно до документів, відлов однієї собаки коштує 24 гривні 40 копійок. І це без витрат на роботу автомобіля, зарплати працівникам та закупівлі паливно-мастильних матеріалів і медпрепаратів. На все це разом за 2 роки виділили понад 188 тисяч гривень із бюджету. Волонтери ж переконують: такої кількості безпритульних, які гинуть на вулицях і потребують поховання, апріорі немає. Детальніше у сюжеті "Ужінформ":




Ви зайшли як не зареєстрований користувач!
Додати коментар
Ваше Ім'я:
Ваш E-Mail:
Напівжирний Похилий текст Підкреслений текст Закреслений текст | Вирівнювання по лівому краю По центру Вирівнювання по правому краю | Вставка смайликів Вставка посиланняВставка захищеної посилання Вибір кольору | Прихований текст Вставка цитати Перетворити вибраний текст з транслітерації в кирилицю Вставка спойлера

Введть те, що бачите на зображенні: