Вхiд на сайт
Авторизацiя

В Ужгороді відбудеться перегляд та обговорення фільму "Зима у вогні"

До Дня Героїв Небесної Сотні у головній книгозбірні краю покажуть документальний фільм про події на Майдані Незалежності взимку 2013-2014 рр

В Ужгороді відбудеться перегляд та обговорення фільму "Зима у вогні"


20 лютого, в понеділок, у Закарпатській обласній науковій бібліотеці ім.Ф.Потушняка (пр.Свободи, 16) до Дня Героїв Небесної Сотні покажуть документальний фільм, знятий режисером Євгеном Афінеєвським "Зима у вогні: боротьба України за Свободу". Про це повідомляє Управління культури Закарпатської ОДА.

Світова прем'єра кінострічки відбулась 3 вересня 2015 р. на Венеційському кінофестивалі. Також фільм було показано у головному конкурсі на кінофестивалі в Телларайді 2015 р. та в секції документальних фільмів на міжнародному кінофестивалі у Торонто 2015 р., де він отримав Приз глядацької аудиторії за найкращий документальний фільм. Номінант на премію "Оскар" 2016 р. в категорії "Найкращий документальний повнометражний фільм".

У фільмі показано українську Революцію Гідності на київському Майдані Незалежності взимку 2013-2014 рр., викликану насильницьким розгоном мирної демонстрації студентів загоном міліції спеціального призначення "Беркут", що призвело до повалення режиму президента Віктора Януковича. Євген Афінєєвський та його команда брали інтерв'ю у протестувальників, активістів, медичних працівників, митців та духовенства, які представляли різні покоління, соціальні прошарки, національності та релігії, включно з 12-річним волонтером.

"Зима у вогні" документує боротьбу українських протестувальників, які стояли на своєму, незважаючи на кровопролиття, відчай і тяжкі умови.

Початок показу о 17.00. Вхід вільний.

В Ужгороді відбудеться перегляд та обговорення фільму "Зима у вогні"



Ви зайшли як не зареєстрований користувач!
Додати коментар
Ваше Ім'я:
Ваш E-Mail:
Напівжирний Похилий текст Підкреслений текст Закреслений текст | Вирівнювання по лівому краю По центру Вирівнювання по правому краю | Вставка смайликів Вставка посиланняВставка захищеної посилання Вибір кольору | Прихований текст Вставка цитати Перетворити вибраний текст з транслітерації в кирилицю Вставка спойлера

Введть те, що бачите на зображенні: