Вхiд на сайт
Авторизацiя

Румунський "майдан" досяг відставки міністра юстиції, однак не згортає протест

Румунський "майдан" досяг відставки міністра юстиції, однак не згортає протест


Міністр юстиції Румунії Флорін Іордаче, який був автором постанови щодо пом'якшення антикорупційного законодавства, пішов у відставку.

31 січня 2017 року уряд країни схвалив скандальну постанову щодо декриміналізації деяких злочинів. Практично одразу на вулиці Бухареста і низки великих міст вийшли 500 тисяч людей із протестами проти таких правок. Це була найбільша акція в країні за останні 28 років.

Змінений закон, який звільняв від кримінальної відповідальності чиновників, що вкрали менше 50 тисяч євро, ухвалили без погодження парламенту та президента. 

Врешті указ скасували, та румуни вулиці не полишають. В ніч на пятницю на головній площі Бухаресту зібралося кілька десятків тисяч протестувальників. Вони вимагають відставки всього кабінету міністрів.

Джерело


Ви зайшли як не зареєстрований користувач!
Додати коментар
Ваше Ім'я:
Ваш E-Mail:
Напівжирний Похилий текст Підкреслений текст Закреслений текст | Вирівнювання по лівому краю По центру Вирівнювання по правому краю | Вставка смайликів Вставка посиланняВставка захищеної посилання Вибір кольору | Прихований текст Вставка цитати Перетворити вибраний текст з транслітерації в кирилицю Вставка спойлера

Введть те, що бачите на зображенні: