Вхiд на сайт
Авторизацiя

Кабмін розширив перелік студентів, які мають право на соцстипендії

Кабінет Міністрів збільшив на 20% розмір соціальної стипендії студентам (курсантам), які постійно проживають на території населеного пункту або вчаться в навчальному закладі, розташованому в населеному пункті, якому надано статус гірського. Про це сказано в повідомленні прес-служби Міністерства соціальної політики з посиланням на рішення уряду.

Кабмін розширив перелік студентів, які мають право на соцстипендії


Також Кабмін доповнив перелік осіб, які мають право на соцстипендії, що таким категоріями: діти-інваліди й особи з інвалідністю 1-3 групи; студенти з сімей, які одержують допомогу відповідно до закону "Про державну соціальну допомогу малозабезпеченим сім'ям"; особи, яким призначені соцстипендії Верховної Ради для студентів вищих навчальних закладів із числа дітей-сиріт і дітей з малозабезпечених сімей відповідно до постанови Ради.

Крім того, уряд продовжив ще на 1 місяць перехідний період можливості звернення за призначенням студентам соцстипендії з 1 січня (за умови їхнього звернення за місцем навчання у квітні 2017 включно).

Нагадаємо, 28 грудня 2016 року Кабмін затвердив порядок використання коштів для виплати соцстипендій. Відповідно до нього, соцстипендія призначається на весь період навчання, починаючи з місяця звернення про її надання, і виплачується щомісяця: студентам (курсантам) вишів 1-2 рівнів акредитації, які мають право на призначення соціальних стипендій - 750 гривень; студентам вишів 3-4 рівнів акредитації - 1 000 гривень; студентам вишів 1-4 рівні акредитації з числа дітей-сиріт і дітей, позбавлених батьківської опіки, а також студентам, які в період навчання у віці від 18 до 23 років залишилися без батьків - 2 000 гривень.

Віце-прем'єр-міністр В'ячеслав Кириленко заявляє про те, що ВНЗ почали виплати соціальних стипендій студентам з 6 лютого.

Джерело


Ви зайшли як не зареєстрований користувач!
Додати коментар
Ваше Ім'я:
Ваш E-Mail:
Напівжирний Похилий текст Підкреслений текст Закреслений текст | Вирівнювання по лівому краю По центру Вирівнювання по правому краю | Вставка смайликів Вставка посиланняВставка захищеної посилання Вибір кольору | Прихований текст Вставка цитати Перетворити вибраний текст з транслітерації в кирилицю Вставка спойлера

Введть те, що бачите на зображенні: