Вхiд на сайт
Авторизацiя

До 2025 року ринок плавучих сонячних електростанцій виросте до $2,7 млрд

Згідно з доповіддю Grand View Research ринок плавучих сонячних панелей виросте з $ 13,8 млн в 2015 році до $ 2,7 млрд в 2025 році. Вже в найближчих три роки виручка від їх продажу щороку збільшуватиметься на 50%.

До 2025 року ринок плавучих сонячних електростанцій виросте до $2,7 млрд


Попит на плавучі сонячні панелі частково зросте тому, що вони не потребуватимуть місця на суші, а це важливо насамперед для острівних країн. Крім того, сама технологія таких електростанцій має перевагу підвищеного альбедо (частки відбитого від водної поверхні світла) і природного охолодження, яке призводить до високої пікової продуктивності. Лідерство в цій галузі прогнозують Японії – через низьку доступності суші і обмежених природних ресурсів. Зокрема, вже в 2015 році 75% обороту ринку плавучих сонячних панелей припадало саме на Японію, а уряд підтримав будівництво великої кількості нових електростанцій. Нині найбільша з них розташована на дамбі Ямакура, що виробляє 13,7 МВт * год енергії. А найбільший полігон для випробування плавучих сонячних панелей знаходиться в Сінгапурі.

До 2025 року ринок плавучих сонячних електростанцій виросте до $2,7 млрд


Зростання ринку плавучих сонячних електростанцій відбудеться також у Великобританії, Китаї і Бразилії. Зараз такі електростанції по всьому світу мають потужність близько 50 МВт, але вже цього року цей показник може подвоїтися. Аналітик Global Solar Markets Бенджамін Аттья вважає, що плавучі сонячні батареї можуть принести найбільше користі, якщо їх розміщувати на водоочисних спорудах, дамбах, водосховищах, а також в проектах з відновлення боліт, де вони можуть захищати водойми від випаровування і водоростей. Цікавим є досвід країн Південно-Східної Азії та Індії, де подібні сонячні електростанції розміщують вздовж каналів.

Серед недоліків технології: висока вартість установки і обслуговування таких електростанцій. Також через хвилі проблематично розміщувати панелі на поверхні морів і океанів.



Джерело


Ви зайшли як не зареєстрований користувач!
Додати коментар
Ваше Ім'я:
Ваш E-Mail:
Напівжирний Похилий текст Підкреслений текст Закреслений текст | Вирівнювання по лівому краю По центру Вирівнювання по правому краю | Вставка смайликів Вставка посиланняВставка захищеної посилання Вибір кольору | Прихований текст Вставка цитати Перетворити вибраний текст з транслітерації в кирилицю Вставка спойлера

Введть те, що бачите на зображенні: