Вхiд на сайт
Авторизацiя

Вода пішла на спад: через льодохід у Хусті піротехніки здійснили 18 підривів льодяних заторів

Вода пішла на спад: через льодохід у Хусті піротехніки здійснили 18 підривів льодяних заторів
У суботу, 4 лютого, найкритичніша ситуація з льодоходом склалася на р.Хустець у м.Хуст. Через накопичення льодяних брил виникла реальна загроза виходу річки з берегів і підтоплення частини міста. Щоб не допустити цього, піротехніки здійснили 18 підривів для розблокування заторів. До вечора крига зійшла, загроза підтоплення минула.

– Усього протягом суботи піротехнічні бригади обласного управління Держслужби з надзвичайних ситуацій та сусідніх регіонів, які приїхали на Закарпаття за дорученням голови ДСНС Миколи Чечоткіна, а також військові 128-ї гірсько-піхотної бригади, здійснили п’ятдесят підривів льодових заторів, – повідомляє Геннадій Москаль. – Станом на 11.00 неділі (5.02), незважаючи на дощі, місцями сильні, вода в річках пішла на спад.

Через особливості русла, вода з Тиси, яка вчора пройшла на територію Угорщини, зараз повертається на Закарпаття. Висота хвилі в районі Чопа становить близько 7 метрів, тоді як висота дамб – 12 метрів, тому загрози підтоплень немає. Протягом цієї доби велика вода остаточно піде із Закарпаття.

Автопроїзд по всій області вільний, проблем із водо-, тепло-, газо- та енергозабезпеченням немає. Туристичні об’єкти, включно з лижними підйомниками, працюють у звичному режимі, жодної лавини за минулу добу не зійшло.

Сьогодні піротехніки із сусідніх областей повертаються до місць своєї дислокації, тому від імені Закарпатської ОДА і мешканців області висловлюю їм щиру вдячність за роботу з мінімізації наслідків стихії.


Ви зайшли як не зареєстрований користувач!
Додати коментар
Ваше Ім'я:
Ваш E-Mail:
Напівжирний Похилий текст Підкреслений текст Закреслений текст | Вирівнювання по лівому краю По центру Вирівнювання по правому краю | Вставка смайликів Вставка посиланняВставка захищеної посилання Вибір кольору | Прихований текст Вставка цитати Перетворити вибраний текст з транслітерації в кирилицю Вставка спойлера

Введть те, що бачите на зображенні: