Вхiд на сайт
Авторизацiя

В Україну йде похолодання: прогноз на тиждень

Найтепліше найближчим часом буде на півдні та заході країни, при цьому українців очікують сильні дощі з мокрим снігом

В Україну йде похолодання: прогноз на тиждень


В Україні очікується похолодання. Як повідомляють в Укргідрометцетрі, найближчим часом в країні очікуються опади: дощ з мокрим снігом. Вже у вівторок, сьомого лютого, температура повітря на півночі України опуститься до семи градусів нижче нуля. Сайт "Сегодня.иа" з'ясував, яку погоду чекати українцям у найближчі кілька днів.

Прогноз погоди на тиждень

У суботу, 4 лютого, найтепліше буде на півдні та заході країни. Так, у західних областях температура повітря підніметься до чотирьох – шести градусів тепла. У Закарпатській області – до семи градусів вище нуля. Невеликий дощ пройде у Львівській, Івано-Франківській, Чернівецькій та Закарпатській областях. На решті території західної України – мінлива хмарність. Також очікуються опади на півдні країни.

На сході температура повітря буде коливатися в межах від одного градуса морозу до трьох градусів тепла. У Донецькій і Луганській областях пройде сильний дощ з мокрим снігом.

В Україну йде похолодання: прогноз на тиждень

Прогноз погоди на 4 лютого. Фото: Укргідрометцентр

Снігопад також пройде в Харківській області. У центрі країни мінлива хмарність. Температура повітря, за прогнозами синоптиків, буде коливатися в межах від нуля до двох градусів тепла. У столиці – від нуля до двох градусів морозу, пройде невеликий сніг.

У неділю, 5 січня, в Закарпатській області пройде дощ, температура повітря буде коливатися в межах від п'яти до семи градусів вище нуля. На решті території країни мінлива хмарність. На заході температура повітря буде коливатися в межах чотирьох-шести градусів тепла, в центрі – від нуля до двох градусів, на заході – від одного градусів морозу до трьох градусів тепла.

В Україну йде похолодання: прогноз на тиждень

Прогноз погоди на 5 лютого. Фото: Укргідрометцентр

У понеділок, 6 лютого, по всій території країни пройдуть опади. На півдні і сході – сильний дощ з мокрим снігом, в інших областях – сніг. На заході стовпчик термометра коливатиметься від одного до трьох градусів тепла, в центрі – від одного градуса морозу до одного градуса тепла. На півночі – від чотирьох до шести градусів морозу, на сході до двох морозу. Найтепліша погода у цей день буде на півдні – до чотирьох градусів тепла.

В Україну йде похолодання: прогноз на тиждень

Прогноз погоди на 6 лютого. Фото: Укргідрометцентр

7 лютого на українців чекає значне похолодання. На півночі температура повітря опуститься до дев'яти градусів морозу, в центрі – до п'яти градусів нижче нуля, на заході – до чотирьох-п'яти градусів морозу, на сході – до чотирьох градусів, а на півдні – до одного градуса нижче нуля.

В Україну йде похолодання: прогноз на тиждень

Прогноз погоди на 7 лютого. Фото: Укргідрометцентр


Народний прогноз погоди

Четвертого лютого відзначається день пам'яті апостола Тимофія. У минулі часи цей день був оплотом заметілі, хуртовин та морозів: "Це не диво, що Афанасій-ломиніс (31 січня) морозив ніс, а ти почекай тимофіївських морозів". Саме мороз визначав майбутню погоду. Якщо у мороз спітніли віконниці і рами, слід чекати потепління. Якщо "сніжні узори" підіймаються вгору по склу, значить мороз триватиме, а якщо нахилилися — до відлиги. Якщо опівдні на Тимофія світить сонце — весна йде рання.

П'ятого лютого вшановується пам'ять святого Агафангела. У минулі часи погоду у цей день передвіщали білки і птахи. Якщо під час морозу вона залишає гніздо і спускається з дерева, це означає, що слід чекати відлиги. Якщо вранці наші пращури виразно чули крик синиці, то вони готувались до серйозних морозів.

Шостого лютого вшановується пам'ять преподобної Ксенії. Цей день вважали переломом зими, і по ньому судили про майбутню весну: "Яка Ксенія — така весна". "Якщо на Ксенію відро (хороша погода) — весна буде красна (хороша)". Наші пращури говорили: "На Півзимницю дорогу замітає — корм підмітає". Це означало, що зима затримається, і домашні тварини з'їдять всі заготовлені для них запаси.

Сьомого лютого відзначається день пам'яті святителя Григорія Богослова. У минулі часи по цьому дню судили про майбутню зиму. Яким цей день буде зранку до обіду, такою буде і перша половина наступної зими, а погода з обіду до вечора вказує на другу половину зими. Густий туман передвіщав мор худоби, а ясна погода говорила про те, що буде хороший рік.


Ви зайшли як не зареєстрований користувач!
Додати коментар
Ваше Ім'я:
Ваш E-Mail:
Напівжирний Похилий текст Підкреслений текст Закреслений текст | Вирівнювання по лівому краю По центру Вирівнювання по правому краю | Вставка смайликів Вставка посиланняВставка захищеної посилання Вибір кольору | Прихований текст Вставка цитати Перетворити вибраний текст з транслітерації в кирилицю Вставка спойлера

Введть те, що бачите на зображенні: