Вхiд на сайт
Авторизацiя

Найбільше українців виїжджає працювати в Росію і Польшу

Більше половини українців, що працювали за кордоном, не були офіційно працевлаштовані. Про це свідчать результати опитування проведеного соціологічною групою "Рейтинг" серед тих, хто працював за кордоном протягом останніх 5 років.

Найбільше українців виїжджає працювати в Росію і Польшу


Так, 35% опитаних працювали за кордоном офіційно, 61% – неофіційно, 4% – не дали відповіді.

"Найбільше тих, хто працював офіційно за кордоном серед заробітчан зі Сходу (44%), найменше – з Півдня (27%). Серед тих, хто працював в країнах ЄС, вдвічі більше офіційно працюючих (36%), ніж серед тих, хто працював в Росії. Більше офіційно оформлених на роботу серед старших респондентів та тих, що мають вищу освіту", - повідомляє соцгрупа.

Більшість українських заробітчан (77%) виїжджали на сезонні роботи, лише 15% працювали на постійній основі, 7% – мали інший тип робіт.

"Майже третина (31%) перебували на роботі за кордоном близько півроку, 21% - декілька місяців, 15% - більше року, по 14% - до року або кілька років, 5% - не дали відповіді на це питання", - йдеться у повідомленні.

Як свідчать результати опитування, більше всього заробітчани виїжджали на роботу у Польщу – 36%, на другому місці Росія (25%), по 5% працювали у Чехії та Німеччині, 3% - в Італії, решта – в інших країнах, переважно, Західної Європи. Майже 30% респондентів відмовилась відповідати на це запитання.

Серед тих, хто працював за кордоном, майже половина працювали у сфері будівництва та ремонту (43%), вдвічі менше (23%) – на сільськогосподарських роботах, 10% – на роботах по дому, по 3% мали досвід роботи в IT, догляді за дітьми, ресторанному бізнесі (кухарі, офіціанти, прибирання). По 2% працювали в готельному бізнесі, офісними працівниками, медичним персоналом. По 1% заявили, що працювали прибиральниками та в сфері послуг (перукарі, масажисти, майстри).

Зазначається, що більшість (71%) заробітчан хотіли б у майбутньому знову працювати за кордоном, 11% - скоріше не хотіли б, 5% - однозначно не хотіли б, 13% - не визначились.

Найбільша кількість респондентів хотіли б працювати у Німеччині (23%) та Польщі (22%), близько 10% – в Італії, США, Англії, по 6-7% – в Чехії та Росії. 18% не визначились.

Вказується, що опитування проводилося 1-10 грудня 2016 р. з 436 респондентами, які працювали за кордоном протягом останніх 5 років.

Джерело


Ви зайшли як не зареєстрований користувач!
Додати коментар
Ваше Ім'я:
Ваш E-Mail:
Напівжирний Похилий текст Підкреслений текст Закреслений текст | Вирівнювання по лівому краю По центру Вирівнювання по правому краю | Вставка смайликів Вставка посиланняВставка захищеної посилання Вибір кольору | Прихований текст Вставка цитати Перетворити вибраний текст з транслітерації в кирилицю Вставка спойлера

Введть те, що бачите на зображенні: