Вхiд на сайт
Авторизацiя

На Закарпатті рівень захворюваності на грип та ГРВІ поступово знижується

Як повідомляє прес-центр ОЦЗ в Закарпатській області, у порівнняні з попереднім тижнем кількість захворілих зменшилася на 10%

На Закарпатті рівень захворюваності на грип та ГРВІ поступово знижується


За минулий тиждень(20.01. – 27.01.2017) із симптомами гострої респіраторної інфекції до закладів охорони здоров'я області звернулося 4 714 осіб. Як інформує зав.відділу епідеміологічного нагляду (спостереження) та профілактики інфекційних захворювань Закарпатського обласного лабораторного центру МОЗ України Вікторія Тимчик, захворюваність становить 374,38 на 100 тис. населення, що на 12,3% нижче визначеного епідемічного порогу. Кількість захворілих у порівнянні з попереднім тижнем зменшилася на 10% за рахунок дорослих вікових груп та дітей до 4 років.

Захворіло на гострі респіраторні інфекції 2 687 дітей віком до 17 років (57% від усіх захворілих), що на 5% менше ніж за попередній тиждень (за рахунок зменшення кількості захворілих дітей віком до 4 років). Кількість захворілих по інших дитячих вікових групах перебуває на рівні минулого тижня.

Кількість госпіталізованих з приводу респіраторних інфекцій за минулий тиждень зменшилася на 23% і становить 152 осіб (3,2% від захворілих).

Підтверджена циркуляція РС-вірусів у 2 осіб, вірусів парагрипу у 6 хворих. Летальних випадків грипу не зареєстровано.

Епідемічні пороги захворюваності досягнуті в Міжгірському, Великоберезнянському, Ужгородському, Тячівському районах.

На інших адмінтериторіях показники нижче порогових рівнів в межах від -67% в Хустському до -16,7% у Волівецькому районах.

З початку сезону захворюваності на грип та ГРІ в області щеплено проти грипу 2033 осіб, в т.ч. 712 дітей та 569 медичних працівників.

З 30.01.2017 року навчально-освітній процес у всіх навчальних закладах області відновлений. Комплекс протиепідемічних та профілактичних заходів триває.



Ви зайшли як не зареєстрований користувач!
Додати коментар
Ваше Ім'я:
Ваш E-Mail:
Напівжирний Похилий текст Підкреслений текст Закреслений текст | Вирівнювання по лівому краю По центру Вирівнювання по правому краю | Вставка смайликів Вставка посиланняВставка захищеної посилання Вибір кольору | Прихований текст Вставка цитати Перетворити вибраний текст з транслітерації в кирилицю Вставка спойлера

Введть те, що бачите на зображенні: