Вхiд на сайт
Авторизацiя

В які країни українці найчастіше їдуть на ПМП

На зміну еміграції політичній Україну накрила еміграція економічна. За даними грудневого соцопитування компанії Research & Branding Group, більше третини українців (34%) готові переїхати в іншу країну на постійне місце проживання.

В які країни українці найчастіше їдуть на ПМП


Серед головних причин виїзду називають пропозицію цікавої і прибуткової роботи (28%), збройний конфлікт (27%), економічні проблеми в країні (19%) і сімейні обставини (18%).

Підвищений інтерес до життя за кордоном підтверджують і в імміграційних конторах. За словами керівника компанії «Відкрита Іспанія» Олександра Куринського, зараз охочих виїхати з країни стало на 15-20% більше.

«В основному хочуть виїхати люди, які мають якісь гроші. Вони усвідомили, що в країні вже немає перспектив на краще життя і якісь зміни. На рішення виїхати впливає і негативна ситуація в банківській сфері. Оскільки у них є деякі заощадження і вони розуміють, що ситуація з банками в Україні дуже нестабільна, вони готові вкладатися в нерухомість і відкривати бізнес в Іспанії», — каже Куринський.

В юридичній компанії «Візантія» кажуть, що кількість бажаючих виїхати навіть збільшилася на третину: «Звертаються частіше — в середньому зараз приходять за оформленням документів 10 осіб на тиждень. На ПМП все частіше їдуть в Польщу, Німеччину, Канаду і США».

Крім того, популярними напрямками для переїзду за кордон залишаються Словенія, Словаччина, Чехія та Литва. «Найвідчайдушніші їдуть туди, куди можуть потрапити, інші виїжджають по бізнесу — багато хто вважає, що там його вести буде простіше», — говорить заступник директора імміграційної юридичної компанії «Еліонорум» Олена Козак.

Крім того, за словами експертів, посилився потік трудових мігрантів в країни Середньої і Східної Азії — Китай, В’єтнам і Казахстан. А також в Ізраїль. «У багатьох там є друзі або родичі, хто може забезпечити житлом», — розповіла менеджер компанії Global immigration group Олена Гулая.

Джерело


Ви зайшли як не зареєстрований користувач!
Додати коментар
Ваше Ім'я:
Ваш E-Mail:
Напівжирний Похилий текст Підкреслений текст Закреслений текст | Вирівнювання по лівому краю По центру Вирівнювання по правому краю | Вставка смайликів Вставка посиланняВставка захищеної посилання Вибір кольору | Прихований текст Вставка цитати Перетворити вибраний текст з транслітерації в кирилицю Вставка спойлера

Введть те, що бачите на зображенні: