Вхiд на сайт
Авторизацiя

Кредитна активність банків зростає, але в основному за рахунок бізнесу

Кредитна активність банків зростає, але в основному за рахунок бізнесу


Протягом 2016 року в Україні спостерігалися ознаки відновлення кредитної активності банків, чому сприяли значні обсяги ліквідності банківської системи та поступове зменшення вартості ресурсів у національній валюті.

Як повідомляють в НБУ, з початку року залишки за кредитами в національній валюті зросли на 17.5%. Насамперед банки нарощували портфель корпоративних кредитів в національній валюті, залишки за якими з початку року зросли на 22.3%.
Водночас, залишки за кредитами банків, наданими домашнім господарствам, продовжували скорочуватися. Портфель кредитів населенню у національній валюті з початку року зменшився на 4.0%, у т. ч. у грудні – на 0.8%.

Подібні тенденції зберігаються і на Закарпатті. Як зазначають у закарпатському КОМІНВЕСТБАНКУ протягом року було здійснено кредитування суб’єктам господарювання на суму понад 52,3 млн грн.


Ви зайшли як не зареєстрований користувач!
Додати коментар
Ваше Ім'я:
Ваш E-Mail:
Напівжирний Похилий текст Підкреслений текст Закреслений текст | Вирівнювання по лівому краю По центру Вирівнювання по правому краю | Вставка смайликів Вставка посиланняВставка захищеної посилання Вибір кольору | Прихований текст Вставка цитати Перетворити вибраний текст з транслітерації в кирилицю Вставка спойлера

Введть те, що бачите на зображенні: