Вхiд на сайт
Авторизацiя

Головному інспектору відділу МП «Лужанка» повідомлено про підозру

Головному інспектору відділу МП «Лужанка» повідомлено про підозру

Прокуратурою області спільно з слідчим відділом управління Служби безпеки України в Закарпатській області повідомлено про підозру головному інспектору відділу митного оформлення митного поста «Лужанка» Закарпатської митниці Державної фіскальної служби про те, що він підозрюється в умисному, з метою отримання неправомірної вигоди для іншої фізичної особи, використанні службового становища всупереч інтересам служби, що спричинило тяжкі наслідки, тобто у вчиненні злочину, передбаченого ч. 2 ст. 364 КК України.

Про це повідомила прес-служба прокуратури Закарпатської області.

Встановлено, що 6 грудня 2016 року головний інспектор відділу митного оформлення МП «Лужанка» Закарпатської митниці ДФС, умисно, зловживаючи службовими обов’язками, не провів в повному обсязі митний контроль транспортного засобу марки «Mercedes-Benz», який в подальшому був зупинений співробітниками УСБ України в Закарпатській області.

За результатами митного огляду вказаного автомобіля «Mercedes-Benz», виявлено товар, який знаходився в 48 пакунках загальною вагою понад 1113 кг та вартістю близько 800 тис грн.

Відповідно до інформації Закарпатської митниці ДФС сума митних платежів, яка підлягала б сплаті у разі випуску у вільний обіг вищевказаних товарів складає понад 252 тис грн.

Виходячи з наведеного, головний інспектор відділу митного оформлення МП «Лужанка» Закарпатської митниці ДФС пропустив на митну територію України автомобіль марки «Mercedes-Benz», із нерозмитненим товаром, чим спричинив настання тяжких наслідків у вигляді несплати до державного бюджету вказаних платежів на суму понад 252 тис грн, що більше ніж у 250 разів перевищує неоподаткований мінімум доходів громадян.

Досудове розслідування у кримінальному провадженні триває.

Довідково: санкція ч.2 ст. 364 КК України передбачає покарання позбавленням волі на строк від трьох до шести років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років, зі штрафом від п’ятисот до однієї тисячі неоподатковуваних мінімумів доходів громадян.


Ви зайшли як не зареєстрований користувач!
Додати коментар
Ваше Ім'я:
Ваш E-Mail:
Напівжирний Похилий текст Підкреслений текст Закреслений текст | Вирівнювання по лівому краю По центру Вирівнювання по правому краю | Вставка смайликів Вставка посиланняВставка захищеної посилання Вибір кольору | Прихований текст Вставка цитати Перетворити вибраний текст з транслітерації в кирилицю Вставка спойлера

Введть те, що бачите на зображенні: