Вхiд на сайт
Авторизацiя

Як навчитися правильно харчуватися: ТОП-9 порад від дієтолога

Перейти на правильне харчування буває досить важко. Особливо, якщо раніше ви ні в чому собі не відмовляли. Крім того, важливо також силу і велике бажання, які допоможуть боротися зі спокусою.

Як навчитися правильно харчуватися: ТОП-9 порад від дієтолога


Австралійський дієтолог Клер Коллінз дала дев'ять порад, як навчитися правильно харчуватися, передає Новий час.
За її словами, потрібно покладатися не так на силу волі, а замість неї використовувати силу обмеження – свідоме рішення уникати ситуацій, в яких вам буде потрібно сила волі для відмови від улюбленої їжі.

ТОП-9 стратегій, які допоможуть уникнути спокус:

1. Тримайте вазу з фруктами на видному місці в кухні, тоді як решту їжу ховайте в холодильник або в непрозорі контейнери.

2. Коли йдете в супермаркет, складайте заздалегідь список, в якому не буде печива, шоколадних батончиків і перероблених продуктів. Дослідження показують, що ті, хто дотримується попереднього плану, їдять більше овочів і фруктів, ніж ті, хто ходить в магазин без списку.

3. З'їжте що-небудь корисне перед тим, як відправитися з друзями на каву, так що вам не доведеться дивитися в меню, ковтати слину і повторювати, як мантру, "мені тільки каву, будь ласка". Дослідження за участю 22 000 дорослих американців показало, що ті, хто п'є каву або дієтичні напої, також їдять більше шкідливої їжі (наприклад, фастфуду).

4. Відмовтеся від перекусів шоколадками та іншими солодощами.

5. Розробіть здорову харчову політику на робочому місці, щоб на зустрічах завжди були вода і фрукти.

6. Завжди тримайте поблизу яблуко або інший фрукт (в ящику стола, сумці, рюкзаку або машині), щоб, зголоднівши, не спокуситися шоколадним батончиком.

7. Не кладіть на тарілку багато їжі, щоб уникнути синдрому "чистої тарілки", що змушує вас доїдати навіть те, що доїдати вам не хочеться. Дослідження показують, що люди з'їдають близько 92% того, що накладають собі. Якщо все-таки хочете з'їсти більше – краще додайте в тарілку салату.

8. Не піддавайтеся на акції, які спонукають накупити продуктів "про запас". Згідно з дослідженнями, люди, які купують продукти у великих упаковках, з'їдають більше, ніж ті, хто віддає перевагу стандартним упаковкам.

9. Якщо ви маєте справу зі шведським столом, спочатку огляньте весь асортимент і виберіть найкорисніше із запропонованого.

Дослідження показує, що більшість людей набирають те, що бачать першим. Тому якщо шведський стіл організовуєте ви, помістіть найкорисніші продукти якомога ближче до гостей.

Крім того, Клер вважає, що якщо ви хочете перестати "злітати" з дієти і постійно перекушувати "автоматично", витратьте час на розробку правильної стратегії. Розплануйте своє харчування заздалегідь, щоб уникнути поривів з'їсти або випити те, що не принесе вам користі.

Джерело


Ви зайшли як не зареєстрований користувач!
Додати коментар
Ваше Ім'я:
Ваш E-Mail:
Напівжирний Похилий текст Підкреслений текст Закреслений текст | Вирівнювання по лівому краю По центру Вирівнювання по правому краю | Вставка смайликів Вставка посиланняВставка захищеної посилання Вибір кольору | Прихований текст Вставка цитати Перетворити вибраний текст з транслітерації в кирилицю Вставка спойлера

Введть те, що бачите на зображенні: