Вхiд на сайт
Авторизацiя

На Закарпатті захворюваність на грип перевищила епідпоріг на 15%

За повідомленням прес-центру ОЦЗ в Закарпатській області епідемічний поріг перевищений у Великоберезнянському, Міжгірському, Виноградівському, Ужгородському районах та в м.Ужгород.

На Закарпатті захворюваність на грип перевищила епідпоріг на 15%


За минулий тиждень (13.01. – 20.01.2017) із симптомами гострої респіраторної інфекції до закладів охорони здоров'я області звернулося 5 244 особи, захворюваність становить 416,5 на 100 тис. населення та перевищує визначений епідемічний поріг на 15%. Захворілих у порівнянні з попереднім тижнем більше на 8%.

Серед осіб, що звернулися за медичною допомогою - 2 852 дітей віком до 17 років (54,4% від усіх захворілих), що на 11% більше ніж за попередній тиждень (за рахунок збільшення кількості захворілих дітей 5-14 років). Кількість захворілих по інших вікових групах перебуває на рівні минулого тижня.

Кількість госпіталізованих з приводу респіраторних інфекцій за минулий зменшилася на 4,3% і становить 198 осіб (3,7% від захворілих).

Станом на 20.01.2017р. в області зареєстровано 23 випадки грипу, серед 33 лабораторно обстежених за минулий тиждень осіб підтверджена циркуляція РС-вірусів у 9 осіб, вірусів парагрипу у 6 хворих. Летальних випадків грипу не зареєстровано.

Епідемічний поріг перевищений на 5 адмінтериторіях: Великоберезнянському, Міжгірському, Виноградівському, Ужгородському районах та в м.Ужгород. В Тячівському, Рахівському, Свалявському районах показники захворюваності знаходяться на рівні порогових значень. На інших адмінтериторіях показники нижче порогових рівнів в межах від -55,8% в Мукачівському до -27,3% в Берегівському районах.

З початку сезону захворюваності на грип та ГРІ в області щеплено проти грипу 1989 осіб, в т.ч. 712 дітей та 525 медичних працівників.

Станом на 20.01.2017р., з метою попередження інтенсивного поширення респіраторних інфекцій у дитячих організованих колективах призупинено навчально-освітній процес у 55 навчальних закладах Перечинського та Великоберезнянського районів.

Комплекс протиепідемічних та профілактичних заходів триває.

Нагадаємо, раніше медики попереджали про другу хвилю епідемії грипу.


Ви зайшли як не зареєстрований користувач!
Додати коментар
Ваше Ім'я:
Ваш E-Mail:
Напівжирний Похилий текст Підкреслений текст Закреслений текст | Вирівнювання по лівому краю По центру Вирівнювання по правому краю | Вставка смайликів Вставка посиланняВставка захищеної посилання Вибір кольору | Прихований текст Вставка цитати Перетворити вибраний текст з транслітерації в кирилицю Вставка спойлера

Введть те, що бачите на зображенні: