Вхiд на сайт
Авторизацiя

9 способів перетворити понеділок на улюблений день тижня

9 способів перетворити понеділок на улюблений день тижня


6:00. Будильник. Понеділок. Якби хотіли створити пекельний коктейль, то це – ідеальне поєднання. Вставати на першу пару – суцільне «задоволення». Але незручний розклад – не вирок. Розповідаємо, як перетворити понеділок на улюблений день тижня.

1. Постав замість стандартного звуку будильника свою улюблену пісню. Коли ти прокидаєшся, то не повинен хотіти жбурнути телефон (адже зараз саме він замінює будильник) подалі. Ти повинен кайфувати від цієї музики, хотіти її чути. Тому сміливо став замість традиційного тону свою улюблену, нехай і ліричну пісню. Головне тут – вловити її ритм.
Дуже важливий нюанс: ми усі маємо здатність звикати. Тому рано чи пізно тобі улюблена пісня набридне. Будь готовим до цього. Ще одна важлива річ – якщо ти завжди будеш спати після дзвінка будильника і проситимеш у міфічного бога сну «ну ще 5 хвилин», то ти теж звикнеш до цього і асоціюватимеш улюблену пісню із можливістю довше поспати. Та пам’ятай – прозвучала улюблена мелодія, ти покайфував (можливо, десь глибоко у душі), і все, вперед до праці!

2. Відчини вікно. Ти уже встав з ліжка. Це дуже добре. Тепер найважливіше – не захотіти назад. Для цього якнайшвидше відійди подалі – відчини вікно, вдихни свіжого повітря. Добре допомагає збадьоритися аромат кави. Якщо не любиш її пити зранку, то просто вдихай запах зерен. Після цього спати точно не захочеться. Також варто випити склянку води – вона запустить усі важливі процеси в організмі.

3. Роби зарядку. Легкі фізичні навантаження, навіть якщо ти їх не любиш, усе ж корисні. Вони зроблять тебе бадьорим і остаточно проженуть сон геть. Не можеш змусити себе встати з ліжка і зробити кілька вправ? Роби їх просто у ліжку. Потягнися, покрути «велосипед». Дуже хороший спосіб – це зарядка на свіжому повітрі, ранковий біг по осінньому парку. Немає часу зранку для бігу? То створи його. Це ще й чудова мотивація вставати раніше, щоб встигати більше.

4. Подумай про смачний сніданок. Ну що ще може так мотивувати вставати зранку, як не улюблена страва? «У холодильнику залишився шматок сирника? Усе, я встаю». Дівчата можуть сміливо снідати чимось не найкориснішим – до 9 ранку вуглеводи розщеплюються дуже швидко і без наслідків для фігури. Але найкращим варіантом буде зробити улюбленими стравами ті, що дуже корисні. Наприклад, вівсянка зі свіжими фруктами. Чи смузі замість кави.

9 способів перетворити понеділок на улюблений день тижня


Ще одна корисна штука – це от такий корисний сніданок для усієї сім’ї. Почуття відповідальності перед домашніми теж тебе мотивуватиме. Не снідати – дуже погана звичка. З їжею ти отримуєш енергію для подвигів. Тому ніколи не пропускай ранкового прийому їжі. Не маєш часу снідати? Тут діє та ж схема, що й з бігом – створи кілька хвилин для такого потрібного сніданку. І тут не потрібно бути чарівником, достатньо відкласти подалі гаджет.

5. Плануй найважливіші справи на ранок. Це для того, щоб ти, коли прокинувся, розумів, що треба от уже зараз вставати, бо на тебе чекають ну дуже важливі справи: подзвонити викладачеві, дописати есе, роздрукувати реферат… Як-то кажуть – головне почати.

6. Не спізнюйся у перший день тижня. День і тиждень починаються вдало тоді, коли із самого початку немає жодних проблем. Наприклад, коли ти не спізнюєшся. Вийди з дому завчасно, щоб встигнути дійти/доїхати. А для цього зранку не читай новин в «ВКонтакті» (можеш це зробити уже безпосередньо перед парами чи дорогою, у метро, наприклад), підготуй усі речі звечора – нехай ключі, гаманець, парасоля лежать на видному місці, щоб не втрачати дорогоцінні хвилини для їхнього пошуку зранку.

9 способів перетворити понеділок на улюблений день тижня


7. Лягай спати раніше. Тут уже як не крути, але якщо хочеш у понеділок вставати без проблем і не проклинати улюблений виш, доведеться у неділю йти спати раніше. Як? Насамперед відклади подалі свій смартфон, адже найчастіше саме через залипання у гаджет ми й не помічаємо, що лягаємо у той же день, у який треба вставати. Краще на ніч почитай улюблену книжку. Або вийди на коротку прогулянку. Якщо ти сова, то краще важливі справи не відтягувати до пізнього вечора та робити впродовж дня.

8. Створи собі свято. Усі ми любимо різні святкування та подарунки, але багато з нас не люблять понеділок. Тому пропонуємо зробити тобі свято у понеділок, щоб хотілося прокидатися. Що це може бути? Те, що тобі подобається – День морозива, День кекса, День нової поезії, День зустрічі з давніми друзями. У таке свято купи собі морозиво/кекс, зустрінься з друзями, знайди нову поезію улюбленого чи нового автора. Найважливіше – чекай цього свята, чекай понеділка як найкращого дня у тижні. І він таким обов’язково стане.

9. Запитуй себе. Чому ти так ненавидиш понеділки і ранні підйоми? Бо живеш неусвідомлено, не розумієш, навіщо рано вставати, товктися у громадському транспорті. Тому щоранку, особливо щопонеділка, запитуй себе: «Для чого я встаю так рано? Навіщо мені зараз на пари? Що я робитиму із тією інформацією, яку там отримаю?». Якщо ж такі філософські роздуми о 6 ранку тобі не під силу, то можна запитувати себе цілком конкретні речі: «Що я сьогодні робитиму?». Відповідь – твій план на цей день. Можеш зробити його у вигляді списку чи таблиці. Дуже ефективно повісити його біля робочого столу, щоб був завжди на видноті. І не забувай позначати виконані завдання – це неабияк підбадьорює!

Джерело


Ви зайшли як не зареєстрований користувач!
Додати коментар
Ваше Ім'я:
Ваш E-Mail:
Напівжирний Похилий текст Підкреслений текст Закреслений текст | Вирівнювання по лівому краю По центру Вирівнювання по правому краю | Вставка смайликів Вставка посиланняВставка захищеної посилання Вибір кольору | Прихований текст Вставка цитати Перетворити вибраний текст з транслітерації в кирилицю Вставка спойлера

Введть те, що бачите на зображенні: