Вхiд на сайт
Авторизацiя

Яким буде курс долара до кінця січня - прогноз Atlant Finance

Яким буде курс долара до кінця січня - прогноз Atlant Finance
Тиждень на міжбанківському валютному ринку минув досить динамічно, гривні вдалося стабілізуватися та трохи зміцнити свої позиції. Об'єктивним курсом гривні, за розрахунками аналітиків, повинен стати діапазон 25,5-26,5 грн/$.

Наступного тижня очікуємо гривню в коридорі 27,1-27,9 грн/$ на міжбанківському та 28,0-28,8/$ на готівковому ринках, повідомляє НВ.

На міжбанківському валютному ринку спостерігається переважання попиту на іноземну валюту над її пропозицією під дією ситуативних і сезонних факторів.

17 січня 2017 року пропозиція валюти була обмежена насамперед у зв'язку з тим, що 16 січня 2017 в США був вихідний день (в честь Дня Мартіна Лютера Кінга). Відповідно, відсутність надходжень валютної виручки на рахунки українських банків вплинула на обсяг обов'язкового продажу валютних надходжень.

У той же час залишаються актуальними інші фактори, про які раніше повідомляв Національний банк. А саме - сезонний спад ділової активності, переважно в агросекторі, що відбивається в скороченні надходжень валютної виручки від експорту продовольчих товарів.

Також пропозицію валюти на міжбанківському ринку продовжує обмежувати наявність значної гривневої ліквідності у компаній-експортерів, які в грудні отримали відшкодування ПДВ на 16 млрд. грн.

З початку поточного року Національний банк продав під час аукціонів іноземної валюти на суму $108,8 млн, щоб запобігти надмірним коливанням обмінного курсу гривні.

Крім того, Національний банк розширив перелік інструментів, які може використовувати для цих цілей.


Ви зайшли як не зареєстрований користувач!
КОММЕНТАРI (2)
Дмитро 22 січня 2017 08:59
Не нравится 0 Нравится
Зачем гадать на кофейной гуще и дурить людям голову?что вы можете вообще прогнозировать?то 35 в прогнозах, то 25. Не нужно быть экспертом ,чтоб догадаться ,что люди на праздники потратили всю гривну и до зарплаты вынужденны продавать доллар,вот вам и прогноз.
Цитировать          1
Додати коментар
Ваше Ім'я:
Ваш E-Mail:
Напівжирний Похилий текст Підкреслений текст Закреслений текст | Вирівнювання по лівому краю По центру Вирівнювання по правому краю | Вставка смайликів Вставка посиланняВставка захищеної посилання Вибір кольору | Прихований текст Вставка цитати Перетворити вибраний текст з транслітерації в кирилицю Вставка спойлера

Введть те, що бачите на зображенні: