Вхiд на сайт
Авторизацiя

Пенсійний вік по-новому: коли українцям чекати радикальних змін

МВФ рекомендує Україні переглянути пенсійний вік. Чиновники кажуть: таких планів на даний момент немає, а експерти зазначають – рано чи пізно це доведеться зробити

Пенсійний вік по-новому: коли українцям чекати радикальних змін


Без чергового кредитного траншу від МВФ українцям доведеться туго затягнути пояси. Валютні кредити дозволяють утримувати курс долара і погашати державний борг, накопичений роками. Зараз українська влада обговорює з МВФ меморандум про співпрацю, в якій президент, прем'єр, глава НБУ і міністр фінансів традиційно зобов'язуються виконувати рекомендації експертів фонду. Остаточний текст документа ще не готовий, однак у ЗМІ вже з'явилася інформація про те, що Україна в меморандумі з МВФ візьме на себе зобов'язання підвищити пенсійний вік до 63 років до 2027 року. Сайт "Сегодня.иа" зібрав думку чиновників і експертів про те, чи підвищать в Україні пенсійний вік і чому.

Думки експертів: чи потрібно підвищувати пенсійний вік

З точки зору МВФ, підвищення пенсійного віку – нормально, пояснює старший науковий співробітник Інституту демографії та соціальних досліджень Лідія Ткаченко. Така рекомендація, зазначає експерт, озвучувалася вже кілька разів.

Як пояснює вчений, підвищення пенсійного віку дозволить скоротити кількість пенсіонерів і збільшити число працюючих українців. Зараз, за даними мінсоцполітики, 10 працюючих українців змушені утримувати 12 пенсіонерів. При такому співвідношенні говорити про високі пенсії не доводиться.

За підрахунками інституту демографії, якщо збільшити пенсійний вік до 65 років – кількість пенсіонерів зменшиться на один мільйон. Якщо до 62 років – на 500 тисяч.


Ви зайшли як не зареєстрований користувач!
Додати коментар
Ваше Ім'я:
Ваш E-Mail:
Напівжирний Похилий текст Підкреслений текст Закреслений текст | Вирівнювання по лівому краю По центру Вирівнювання по правому краю | Вставка смайликів Вставка посиланняВставка захищеної посилання Вибір кольору | Прихований текст Вставка цитати Перетворити вибраний текст з транслітерації в кирилицю Вставка спойлера

Введть те, що бачите на зображенні: