Вхiд на сайт
Авторизацiя

В Ужгороді поновлено законні права мешканців гуртожитку на приватизацію житла

Львівський апеляційний господарський суд залишив в силі рішення господарського суду Закарпатської області, яким визнано право комунальної власності на будівлю гуртожитку в м. Ужгород, що по вул. Лобачевського та зобов’язання зняти з нього арешт.

В Ужгороді поновлено законні права мешканців гуртожитку на приватизацію житла


Про це повідомляє прес-служба прокуратури Закарпатської області.

Прокуратура області вступила у розгляд даної справи судом на стороні Ужгородської міської ради і підтримувала її позицію, у тому числі у Львівському апеляційного господарському суді. Цей гуртожиток ще в радянські часи збудували для працівників Ужгородського машинобудівного заводу.

Він увійшов до статутного фонду акціонерного товариства ВАТ «Машинобудівний завод «Тиса», створеного в процесі корпоратизації державного підприємства «Машинобудівний завод «Тиса». У 2004 році гуртожиток перейшов у власність дочірнього підприємства «Житлово-побутова фірма «Тис».

У 2006 році через борги фірми «Тис» за електроенергію, які сягнули 800 тис грн, відділ державної виконавчої служби наклав арешт на гуртожиток, стояло навіть питання про реалізацію об’єкту на торгах (разом із людьми, які там проживають). Однак зі вступом у силу Закону України ”Про забезпечення реалізації житлових прав мешканців гуртожитків” набув чинності мораторій на відчуження, зокрема гуртожитків, що й врятувало тоді мешканців від втрати житла.

У 2016 році за позовом міської ради господарський суд ухвалив рішення про визнання права комунальної власності на будівлю гуртожитку та щодо зняття арешту на це майно.

Таким чином, мешканці цього гуртожитку, які тривалий час були не в змозі скористатися своїм конституційним правом на оформлення права власності на житло, матимуть змогу його приватизувати.



Ви зайшли як не зареєстрований користувач!
Додати коментар
Ваше Ім'я:
Ваш E-Mail:
Напівжирний Похилий текст Підкреслений текст Закреслений текст | Вирівнювання по лівому краю По центру Вирівнювання по правому краю | Вставка смайликів Вставка посиланняВставка захищеної посилання Вибір кольору | Прихований текст Вставка цитати Перетворити вибраний текст з транслітерації в кирилицю Вставка спойлера

Введть те, що бачите на зображенні: