Вхiд на сайт
Авторизацiя

Український мультфільм "Микита Кожум'яка" вийшов у світовий прокат

На днях перший український повнометражний 3D-мультфільм "Микита Кожум'яка" безкоштовно показали в Лондоні за підтримки посольства України у Великобританії.

Український мультфільм "Микита Кожум'яка" вийшов у світовий прокат


Вже наприкінці січня 2017 року стрічку про боротьбу Микити Кожум'яки з Драконом покажуть у Польщі та Туреччині.

За словами творців мультфільму, на черзі прокат ще в понад 60 країнах, половина з яких у Латинській Америці.

Також творці "Микити Кожум'яки" сподіваються прорватися на англомовний ринок, хоча поки міцних контрактів з США або Великобританією немає.

Англійською мовою фільм називається The Dragon Spell ("Закляття дракона").

Зазначимо, що в Україні минулої осені і взимку стрічка зібрала рекордну для національного кіноринку касу в 12 млн грн. Всього, за підрахунками авторів, мультик подивилися понад 200 тис. глядачів.

Режисер стрічки Манук Депоян розповів журналістам, що приїхав на лондонську прем'єру в українському клубі та спостерігав за реакцією маленьких глядачів.

"Найбільшою загадкою для мене було те, чи буде якась різниця між глядачем, який живе в Україні і який дуже добре сприйняв фільм, і дітьми, які побачать цей фільм у Лондоні. Я думав: а раптом не зрозуміють? І я щасливий, що діти - вони скрізь діти, і скрізь правильно сприймають добре, смішне і хороше. Вони сміялися в тих же місцях, і в тих же місцях переживали за героїв. Наприклад, переживали, щоб Микита не повірив відьмі", - поділився він.

Як повідомлялось раніше, вітчизняний анімаційний фільм для дітей та дорослих "Микита Кожум'яка", який взяв участь у Каннському кінофестивалі, отримав контракти на кінотеатральний показ у 15 країнах світу, зокрема у Великобританії, Китаї, Японії, Південній Кореї, Польщі, Болгарії, Туреччині та інших.

Джерело


Ви зайшли як не зареєстрований користувач!
Додати коментар
Ваше Ім'я:
Ваш E-Mail:
Напівжирний Похилий текст Підкреслений текст Закреслений текст | Вирівнювання по лівому краю По центру Вирівнювання по правому краю | Вставка смайликів Вставка посиланняВставка захищеної посилання Вибір кольору | Прихований текст Вставка цитати Перетворити вибраний текст з транслітерації в кирилицю Вставка спойлера

Введть те, що бачите на зображенні: