Вхiд на сайт
Авторизацiя

Кабмін повідомив про зростання стипендій і зарплат в Україні

Уряд України з Нового року підвищив зарплати працівникам бюджетної сфери та державного управління, а також розмір пенсій і стипендій. Про це повідомляє прес-служба Кабінету міністрів.

Кабмін повідомив про зростання стипендій і зарплат в Україні


“Зарплати вчителів у цьому році зростуть на 50%, а лікарів – до 30%”, – зазначають у Кабміні.

З 1 січня 2017 перший тарифний розряд єдиної тарифної сітки, який є основою для нарахування зарплати в бюджетній сфері, становить 1 600 тис. грн, а мінімальна зарплата – 3 200 тис. грн. Посадові оклади службовців та інших категорій працівників державних органів зростуть у середньому на 15%, а мінімальний розмір посадового окладу з 1 січня склав 2 тис. грн, підрахували в Кабміні.

“Мінімальна звичайна стипендія зросте на 33,4%, а мінімальна стипендія на окремі спеціальності (педагогічні, природно-математичні, природничі, математичні, інженерні) внз III – IV рівня акредитації – на 54,3%, а стипендія відмінників на ці спеціальності буде підвищена до 102%”, – підкреслюють в уряді.

Також у цьому році двічі будуть перераховані пенсії, причому їх зростання буде випереджати прогнозовану інфляцію, нагадують у Кабміні.

Нагадаємо, українським роботодавцям, які будуть платити працівникам своїх підприємств менше 3 тис. 200 грн, загрожують штрафи від 32 тис. до 320 тис. грн.

Джерело


Ви зайшли як не зареєстрований користувач!
Додати коментар
Ваше Ім'я:
Ваш E-Mail:
Напівжирний Похилий текст Підкреслений текст Закреслений текст | Вирівнювання по лівому краю По центру Вирівнювання по правому краю | Вставка смайликів Вставка посиланняВставка захищеної посилання Вибір кольору | Прихований текст Вставка цитати Перетворити вибраний текст з транслітерації в кирилицю Вставка спойлера

Введть те, що бачите на зображенні: