Вхiд на сайт
Авторизацiя

Свалявські мисливці заготовили для тварин 8,5 тонн кукурудзи та 9,5 тонн сіна

З настанням сильних морозів, лісовим мешканцям доводиться несолодко. Більшість з них просто не в змозі самостійно отримати корм, а під сніговим покривом не всі можуть відкопати продукти. Допомога єгерів і лісників в такий час тваринам просто життєво необхідна.

Свалявські мисливці заготовили для тварин 8,5 тонн кукурудзи та 9,5 тонн сіна


Про це повідомляє прес-служба Закарпатського ОУЛМГ.

На території Свалявського району діє дві громадські організації мисливців - Свалявська районна організація УТМР та Свалявська первинна організація ЗТМР «Лісівник». Нагляд за веденням та дотриманням мисливського господарства Свалявський держлісгосп. Загальна площа мисливських угідь становить 46,7 тисячі га, а державний мисливський резерв становить 10,7 тисячі га.

Багаторічна практика стверджує, що підгодівля мисливських тварин не тільки пом'якшує наслідки несприятливих екологічних чинників, а й дозволяє вирішувати такі завдання, як:

- запобігання потрав сільськогосподарських посівів і лісових культур,

- концентрація звіра в певних ділянках мисливських угідь,

- поліпшення фізіологічного стану і трофейних якостей самців копитних мисливських тварин,

- профілактика і лікування різних захворювань шляхом згодовування разом з кормами лікарських препаратів і мікроелементів, облік чисельності.

Ще влітку мисливці Свалявщини заготовили для лісових братів і покращення мисливської фауни, утримання копитних на стації перебування зерно, сіно, кормові віники і сіль і тепер викладають їжу на спеціальні майданчики. Всього в мисливських угіддях Свалявщини знаходиться для копитних - 86, для зайців - 39 i 208 солонців. Наявних кормосховищ у районі - 2, годівниць і захисних навісів- 56, 71 підгодівельний майданчик. Територія кормових полів складає 7,3 тисячі гектарів. Мисливці заготовили 8,5 тонн кукурудзи 120 кормових віників, 9,5 тонн сіна та 4 тонни солі.

Щоб тварини могли вільно підійти до їжі, фахівці прокладають стежки до місць годівлі. В основному ця їжа призначена для копитних тварин: диких кабанів, козуль та оленів європейських. Але підкріпитися приходять й зайці-русаки, лисиці та інші тварини.



Ви зайшли як не зареєстрований користувач!
Додати коментар
Ваше Ім'я:
Ваш E-Mail:
Напівжирний Похилий текст Підкреслений текст Закреслений текст | Вирівнювання по лівому краю По центру Вирівнювання по правому краю | Вставка смайликів Вставка посиланняВставка захищеної посилання Вибір кольору | Прихований текст Вставка цитати Перетворити вибраний текст з транслітерації в кирилицю Вставка спойлера

Введть те, що бачите на зображенні: