Вхiд на сайт
Авторизацiя

Українські експортери за 11 днів вичерпали річні квоти на експорт меду в ЄС

Станом на 11 січня 2017 року квоти на імпорт українського меду європейськими країнами вичерпано на 100%, на 64% вичерпана квота на цукор, на 78% - на виноградні та яблучні соки, повідомила заступниця міністра аграрної політики та продовольства України з питань європейської інтеграції Ольга Трофімцева.

Українські експортери за 11 днів вичерпали річні квоти на експорт меду в ЄС


«Як і в минулому році, українська аграрна продукція користується великим попитом серед європейських імпортерів. Про це свідчать показники використаних квот станом на 11 січня 2017 року. Наприклад, вже повністю використано обсяги тарифних квот для безмитного експорту українського меду. Квота на імпорт м'яса птиці на перший квартал поточного року також повністю вичерпана», – розповіла вона.

За словами Трофімцевої, за 2016 рік було використано повністю квоти на мед, цукор, овес, ячмінну крупу та борошно, солод, кукурудзу, оброблені томати та інші продуктові групи. «Нова статистика знову підкреслює важливість нашої роботи у питаннях розширення доступу українських аграрних експортерів до ринків ЄС. Це питання буде залишатись в 2017 році на порядку денному роботи нашої команди», – наголосила чиновниця.

Нагадаємо, українські виробники отримали квоти на безмитне ввезення товарів до ЄС в рамках дії економічної частини Угоди про асоціацію між Україною та Євросоюзом.

Джерело


Ви зайшли як не зареєстрований користувач!
Додати коментар
Ваше Ім'я:
Ваш E-Mail:
Напівжирний Похилий текст Підкреслений текст Закреслений текст | Вирівнювання по лівому краю По центру Вирівнювання по правому краю | Вставка смайликів Вставка посиланняВставка захищеної посилання Вибір кольору | Прихований текст Вставка цитати Перетворити вибраний текст з транслітерації в кирилицю Вставка спойлера

Введть те, що бачите на зображенні: