Вхiд на сайт
Авторизацiя

Майже 291 мільйон гривень сплатили закарпатські «спрощенці» до місцевого бюджету

Протягом 2016 року платники податків, які застосовують спрощену систему оподаткування, сплатили до місцевих бюджетів краю майже 291 млн грн єдиного податку.

Майже 291 мільйон гривень сплатили закарпатські «спрощенці» до місцевого бюджету


Про це інформують фахівці Головного управління ДФС у Закарпатській області та додають, що надходження єдиного податку в 2016 році, в порівняні з 2015-им, збільшилось на 96 млн грн. Фізичні особи – підприємці протягом січня-грудня 2016 року спрямували до бюджету майже 222 млн грн податку. Юридичні особи – «спрощенці» протягом 2016 року спрямували до місцевих бюджетів більше 69 млн гривень єдиного податку.

Крім того у відомстві зазначають, що із 1 січня 2017 року ставки єдиного податку дорівнюватимуть:

- для «єдинників» 1 групи – у відсотках (фіксовані ставки) до розміру прожиткового мінімуму для працездатних осіб, установленого законом на 1 січня податкового (звітного) року (з 1 січня 2017 року – 1600 грн);

- для «єдинників» 2 групи – у відсотках (фіксовані ставки) до розміру мінімальної заробітної плати, установленої законом на 1 січня податкового (звітного) року (з 1 січня 2017 року – 3200 грн).

З 2017 року фіксовані ставки єдиного податку встановлюються сільськими, селищними, міськими радами та радами об’єднаних територіальних громад для фізичних осіб – підприємців, які провадять господарську діяльність, залежно від виду господарської діяльності, з розрахунку на календарний місяць:

1) для 1-ї групи платників єдиного податку – у межах до 10% розміру прожиткового мінімуму (до 160 грн);

2) для 2-ї групи платників єдиного податку – у межах до 20% розміру мінімальної заробітної плати (до 640 грн).


Ви зайшли як не зареєстрований користувач!
Додати коментар
Ваше Ім'я:
Ваш E-Mail:
Напівжирний Похилий текст Підкреслений текст Закреслений текст | Вирівнювання по лівому краю По центру Вирівнювання по правому краю | Вставка смайликів Вставка посиланняВставка захищеної посилання Вибір кольору | Прихований текст Вставка цитати Перетворити вибраний текст з транслітерації в кирилицю Вставка спойлера

Введть те, що бачите на зображенні: