Вхiд на сайт
Авторизацiя

Москаль закликає закарпатців бути готовими до негоди: на область насуваються потужні снігопади

Москаль закликає закарпатців бути готовими до негоди: на область насуваються потужні снігопади
Голова Закарпатської ОДА закликає утриматися від поїздок, походів у гори, без зайвої необхідності не вирушати з дому, а обласні служби життєзабезпечення – бути напоготові у зв’язку з наближенням потужного циклону, що призведе до значного погіршення погоди в області.

За повідомленням синоптиків, протягом 12 – 14 січня на Закарпатті очікуються інтенсивні снігопади, налипання мокрого снігу, сильний вітер, ожеледиця, в гірських районах – хуртовини, снігові замети. За попередніми прогнозами, загальна висота снігового покриву за період випадіння снігу зросте приблизно на 15 – 40 сантиметрів, а в окремих місцях внаслідок снігових заметів – до 60 – 80 сантиметрів.

Опади у вигляді снігу розпочнуться 12 січня вночі, протягом 13-го січня їх інтенсивність буде зростати. Найбільше опадів очікується у гірських районах – Воловецькому, Міжгірському, Рахівському, Великоберезнянському, а також на Свалявщині й Тячівщині. Через підвищення температури повітря синоптики прогнозують також ожеледь. Після проходження циклону морози в регіоні знову посиляться.

– Якщо всі прогнози здійсняться, негода відступить лише в неділю, – наголосив Г.Москаль на засіданні оперативного штабу регіональної комісії з питань ТЕБ та НС. – Обласні служби, медики, дорожники та аварійні бригади повинні працювати в посиленому режимі. Голови районних адміністрацій, керівники служб мають при необхідності залучити додаткову техніку лісгоспів та інших структур для розчистки снігу та посипання доріг.

Крім того, в районах рекомендовано призупинити навчальний процес у навчальних закладах та скасувати позашкільні заняття. Також при необхідності буде обмежено рух вантажного транспорту на шляхах області. Застерігатимуть водіїв про погодні умови і в пунктах пропуску на кордонах.


Ви зайшли як не зареєстрований користувач!
Додати коментар
Ваше Ім'я:
Ваш E-Mail:
Напівжирний Похилий текст Підкреслений текст Закреслений текст | Вирівнювання по лівому краю По центру Вирівнювання по правому краю | Вставка смайликів Вставка посиланняВставка захищеної посилання Вибір кольору | Прихований текст Вставка цитати Перетворити вибраний текст з транслітерації в кирилицю Вставка спойлера

Введть те, що бачите на зображенні: