Вхiд на сайт
Авторизацiя

В Ужгородській міській раді узгодили фестивалі, що відбудуться найближчими вихідними

В Ужгородській міській раді узгодили фестивалі, що відбудуться найближчими вихідними
Уже в найближчу суботу, 14 січня, в історико-архітектурному комплексі «Совине гніздо» відбудеться фестиваль вина, сиру, меду та м’ясо-ковбасних виробів. У сквері поруч можна буде спробувати не тільки «традиційні» закарпатські страви, а й уху та глінтвейн.

Об’єднану нараду – за участю керівників кількох структурних підрозділів міської ради та Закарпатської обласної адміністрації, контролюючих служб – щодо організації у ці вихідні трьох фестивалів «на Василя» сьогодні провели в Ужгородській міській раді під головуванням виконуючого обов’язки міського голови, першого заступника міського голови Іштвана Цапа.

Водночас на площі Поштовій з великої сцени виступатимуть колективи колядників та вертепів із усього Закарпаття. Всіх оцінюватиме журі, визначатимуть кращих, а оголосять переможців наступного дня уже в рамках фестивалю «Коляда у старому селі» на території Закарпатського обласного музею народної архітектури та побуту.

Ближче до вечора закарпатські колективи на сцені площі Поштової змінять гості – академічний ансамбль народної музики «Візерунок» із Тернопільщини та одеський шоу-гурт чорношкірих співаків у вишиванках «Black stars» та найкращий мукачівський колектив, учасники «Х-фактору», «Без обмежень».
У неділю, 15 січня, гастрономічний фестиваль у «Совиному гнізді» продовжить свою роботу, одночасно з проведенням майстер-класів, роботою дитячої зони та зони генд-мейду.

А з площі Театральної в неділю до обласного музею народної архітектури та побуту вирушить урочиста хода фестивалю «Коляди в старому селі». У Шелестівській церкві архангела Михаїла XVІІІ ст. на території скансену пройде святкове богослужіння, далі – виступи колядницьких колективів, щедрування. У хатках музею та на території також можна буде скуштувати різдвяні страви Закарпаття, придбати вироби народних майстрів.

На нараді в Ужгородській міськраді детально розглянули схему розміщення виробників у підвалах «Совиного гнізда», а вже підтвердили свою участь більше десяти виноробів, майже десяток виробників сирів, четверо виробників меду та продуктів бджільництва тощо. Йшлося про залучення працівників поліції, чергування «швидкої допомоги», перекриття руху вулицями Ракоці та Жупанатською, організацію об’їзду, маршрут руху колони урочистої ходи – з площі Театральної через вулиці Корзо, Волошина Капітульну (біля Хрестосвоздвиженського собору) до скансену та інші організаційні питання. Виконуючий обов'язки міського голови Ужгорода, перший заступник міського голови Іштван Цап наголосив на безумовній оперативній комунікації всіх організаторів.

В Ужгородській міській раді узгодили фестивалі, що відбудуться найближчими вихідними
В Ужгородській міській раді узгодили фестивалі, що відбудуться найближчими вихідними



Ви зайшли як не зареєстрований користувач!
Додати коментар
Ваше Ім'я:
Ваш E-Mail:
Напівжирний Похилий текст Підкреслений текст Закреслений текст | Вирівнювання по лівому краю По центру Вирівнювання по правому краю | Вставка смайликів Вставка посиланняВставка захищеної посилання Вибір кольору | Прихований текст Вставка цитати Перетворити вибраний текст з транслітерації в кирилицю Вставка спойлера

Введть те, що бачите на зображенні: