Вхiд на сайт
Авторизацiя

За минулу добу один військовослужбовець дістав поранення в зоні АТО, - Міноборони

За минулу добу один український військовослужбовець отримав поранення. Про це в ході брифінгу повідомив речник Міноборони з питань АТО Олександр Мотузяник. За словами представника оборонного відомства, це сталося на Светлодарской дузі під час одного з обстрілів.

За минулу добу один військовослужбовець дістав поранення в зоні АТО, - Міноборони


В цілому в Міноборони фіксують значне збільшення кількість обстрілів, яке ведеться противником на всіх трьох напрямках. При цьому, як зазначив представник відомства Олександр Мотузяник, противник застосовує міномети і ствольну артилерію. "Важке озброєння, яке заборонено Мінськими домовленостями противник застосовував на всіх напрямках", - заявив він в ході брифінгу.

Всього на луганському напрямку відзначено 16 ворожих обстрілу. "Основні бойові дії велися на ділянці фронту "Новозвановка - Троїцьке. Там противник активізувався відразу після півночі і проявляв активність до вечора. Незважаючи на те, що обстріли були не тривалими, в цілому по позиціях сил АТО на цій ділянці було випущено 50 мінометних та 4 артилерійських снаряди. Крім того супротивник використовував гранатомети різних систем і стрілецьке озброєння", - прокоментував ситуацію представник Міноборони з питань АТО. Також застосування стрілецької зброї і гранатометів відзначено по позиціях українських військових у Станиці Луганській.

Напружена ситуація зберігається на Світлодарській дузі, на яку припадає половина випадків порушення перемир'я на донецькому напрямку. "Кожен з семи ворожих обстрілів по позиціях українських військових, зокрема в районі населеного пункту Луганське, тривав протягом години", - заявив Олександр Мотузяник. Поряд з легким озброєнням, як зазначив речник Міноборони, противник активно використовував міномети та озброєння бойових машин.

Складна ситуація і в авдіївській промзоні, де вчора відбулися дві перестрілки українських військових з бойовиками. "Вони відбулися одразу після заходу сонця і кожна з них тривала більше двох годин", - додав Олександр Мотузяник. При цьому, за словами представника оборонного відомства, важке озброєння не застосовувалося.

Всього за добу на донецькому напрямку відбулося 15 ворожих обстрілів, шести з них - з використанням мінометів.

На маріупольському напрямку активність противника проявлялася на приморських ділянках лінії дотику: Павлопіль - Гнутово - Талаківка - Водяне -Лебединське - Широкіно. Особливу увагу противник приділяв південному краю оборони: Водяному і Широкіно: "Там противник застосовував міномети і бронетехніку", - прокоментував ситуацію Олександр Мотузяник. Загалом за добу на маріупольському напрямку зафіксований 21 ворожий обстріл, чотири з них - з використанням важкого озброєння.

Нагадаємо, раніше в штабі АТО повідомляли про те, що за минулу добу противник 52 рази відкривав вогонь із заборонених мінськими домовленостями видів озброєння.

Джерело


Ви зайшли як не зареєстрований користувач!
Додати коментар
Ваше Ім'я:
Ваш E-Mail:
Напівжирний Похилий текст Підкреслений текст Закреслений текст | Вирівнювання по лівому краю По центру Вирівнювання по правому краю | Вставка смайликів Вставка посиланняВставка захищеної посилання Вибір кольору | Прихований текст Вставка цитати Перетворити вибраний текст з транслітерації в кирилицю Вставка спойлера

Введть те, що бачите на зображенні: