Вхiд на сайт
Авторизацiя

Новий рік не винен: економіст пояснив, чому падає гривня

Новий рік не винен: економіст пояснив, чому падає гривня
Голова Комітету економістів України Андрій Новак пояснив, з чим пов’язане різке падіння української гривні у порівнянні з іноземними валютами.

Економіст спростував популярну версію про те, що нібито гривня знецінилась через затяжний період новорічно-різдвяних свят в Україні, - передає 24 Канал.

Спроби виправдання падіння курсу гривні святами є досить цинічними. Через різке падіння доходів більшість українців проводять свята в країні, а не за кордоном. Тобто вони користуються гривнями. Люди змінюють валютні заощадження на гривні, а не навпаки,
– пояснив Андрій Новак.

За його словами, девальвація відбувається через політику Національного банку України та Кабінету міністрів, пише "Обозреватель".

"По-перше, за рахунок девальвації поповнюються державний і місцевий бюджети. По-друге, таким чином задовольняються інтереси великих експортерів", – резюмував експерт.


Ви зайшли як не зареєстрований користувач!
Додати коментар
Ваше Ім'я:
Ваш E-Mail:
Напівжирний Похилий текст Підкреслений текст Закреслений текст | Вирівнювання по лівому краю По центру Вирівнювання по правому краю | Вставка смайликів Вставка посиланняВставка захищеної посилання Вибір кольору | Прихований текст Вставка цитати Перетворити вибраний текст з транслітерації в кирилицю Вставка спойлера

Введть те, що бачите на зображенні: