Вхiд на сайт
Авторизацiя

ДСНС підвищить штраф за порушення пожежної безпеки в 100 разів

ДСНС підвищить штраф за порушення пожежної безпеки в 100 разів


У Державній службі з надзвичайних ситуацій (ДСНС) хочуть збільшити штраф за порушення пожежної безпеки, який зараз становить 170 грн, у 100 разів.

Це пов'язано зі зменшенням державного контролю та нагляду за бізнесом, сказав заступник начальника управління пожежної безпеки департаменту запобігання надзвичайним ситуаціям ДСНС Євген Лінчевський, повідомляє «Слово і Діло».

«Нами вже розроблений законопроект, він проходить узгодження на рівні центральних органів виконавчої влади, про підвищення штрафу, принаймні, в 100 разів за порушення вимог пожежної безпеки. Щоб штраф у нас був не 170 гривень, а 17 тисяч гривень ... Це адекватна цифра, яка також буде спонукати до дій», – сказав він.

За його словами, в рамках реформи в ДСНС хочуть впровадити орієнтований на ризики підхід до управління пожежною та техногенною безпекою на підприємствах. Зараз, навіть якщо на ідентичних підприємствах робляться різні заходи пожежної безпеки, то вони все одно будуть ставитися до одного ступеня ризику.

«Ми розробляємо методику оцінки протипожежного стану, яка нам буде давати чисельний показник. Залежно від того, які заходи на підприємстві вживаються, суб'єкт господарювання може сам робити щось для зниження ризику виникнення пожежі, й таким чином переводити свій об'єкт із високого ступеня ризику в середній, із середнього – в незначний залежно від вжитих заходів. Такий підхід також використовується в багатьох країнах», – говорить він.

Відзначимо, що в Бюджеті на 2017 рік закладено підвищення зарплат для 48 тисяч співробітників ДСНС з 3 тисяч до 5 тисяч гривень.

Як повідомлялося раніше, з початку року в Україні під час пожеж загинули понад 1,5 тисячі осіб, ще 1200 – постраждали.


Ви зайшли як не зареєстрований користувач!
Додати коментар
Ваше Ім'я:
Ваш E-Mail:
Напівжирний Похилий текст Підкреслений текст Закреслений текст | Вирівнювання по лівому краю По центру Вирівнювання по правому краю | Вставка смайликів Вставка посиланняВставка захищеної посилання Вибір кольору | Прихований текст Вставка цитати Перетворити вибраний текст з транслітерації в кирилицю Вставка спойлера

Введть те, що бачите на зображенні: