Вхiд на сайт
Авторизацiя

Найнебезпечніші продукти святкового столу

Провідний британський хімік Катрін Каркап назвала список продуктів, які краще не вживати на новорічному столі. Вчений склала список, виходячи з шкоди продукту, який він може нанести людському організму. Фахівець вважає, що необхідно прибрати названі нею продукти для того, щоб не нашкодити своєму здоров'ю.

Найнебезпечніші продукти святкового столу


На першому місці списку Катрін виявився марципан. Вона обгрунтувала цю заяву тим, що подрібнений мигдаль виділяє деякі хімічні елементи, які при взаємодії з шлунковим соком створює ціаністий водень. При вживанні у великій кількості можна необоротно зашкодити харчовій системі в цілому.

Найнебезпечніші продукти святкового столу


На другому місці мускат. Мірісцитин, який міститься в мускатних горіхах, впливає на організм приблизно так само, як і амфетамін. При вживанні у великій кількості даного продукту, людина ризикує підірвати своє здоров'я і потерпатиме від галюцинацій. Поріг у даної речовини занадто низький, а в новорічну ніч не встежиш за нормою, може статися летальний результат.

Найнебезпечніші продукти святкового столу


Також в список небезпечних прикрас для святкової вечері увійшли омела і молочай прекрасний (або пуансеттія). Омела – невід'ємна частина різдвяного столу, але ця рослина містить форатоксин. Ця речовина, здатна викликати рефлекторну брадикардію, гіпотензію, звуження судин шкіри і скелетних м'язів. А пошкодження листя і стебел молочаю призводить до вивільнення ефірів, які провокують роздратування шкіри.

Найнебезпечніші продукти святкового столу


Джерело


Ви зайшли як не зареєстрований користувач!
Додати коментар
Ваше Ім'я:
Ваш E-Mail:
Напівжирний Похилий текст Підкреслений текст Закреслений текст | Вирівнювання по лівому краю По центру Вирівнювання по правому краю | Вставка смайликів Вставка посиланняВставка захищеної посилання Вибір кольору | Прихований текст Вставка цитати Перетворити вибраний текст з транслітерації в кирилицю Вставка спойлера

Введть те, що бачите на зображенні: