Вхiд на сайт
Авторизацiя

В Закарпатському обласному кардіодиспансері відкрили реанімацію європейського рівня (ВІДЕО)

В Ужгороді, в обласному кардіодиспансері 27 грудня відкрили реконструйоване кардіореанімаційне відділення на 10 ліжок.

В Закарпатському обласному кардіодиспансері відкрили реанімацію європейського рівня (ВІДЕО)


Про це повідомили у департаменті охорони здоров’я Закарпатської ОДА.

«Під час ремонту відділення повністю демонтували стіни, провели нову вентиляцію,встановили перегородки для напівбоксів. Також тут поміняні вікна, встановлено відеоспостереження, сигналізацію, комунікації для моніторування. Відремонтовані приміщення для середнього медперсоналу, туалетні кімнати для хворих», - розповів головний лікар закладу Роман Соскида.

За його словами, це сучасне реанімаційне відділення, яке відповідає європейським стандартам.

Завідувач кардіореанімаційного відділення Роман Мороз зазначає, хоча реконструкція тривала три з половиною місяці, відділення не припиняло свою роботу та надавало допомогу хворим із складною серцево-судинною патологією. «Загалом щороку близько 700 пацієнтів проходять тут лікування. Причому більшість з них, близько півтисячі, – це пацієнти з інфарктом міокарду», - каже лікар.

Реконструкцію, загальною вартість 650 тисяч гривень, здійснили за кошти обласного бюджету. А за кошти Світового Банку придбано медичне обладнання та інструментарій на суму понад 1 мільйон гривень для облаштування двох реанімаційних відділень: в обласному кардіодиспансері та Хустській райлікарні.

Як розповів заступник директора департаменту охорони здоров’я Закарпатської ОДА Іван Гуштан, окрім сучасних реанімаційних відділень ці заклади вже наступного року отримають дороговартісне обладнання для катетеризаційних лабораторій. Це дозволить швидко та ефектно надавати допомогу хворим з інфарктом міокарду та іншими гострими серцево –судинними патологіями.

Загалом, в рамках реалізації проекту Світового Банку «Поліпшення охорони здоров’я на службі у людей в Закарпатській області» передбачено закупити обладнання та устаткування для обласного кардіодиспансера та його сателітного відділення у Хустській районній лікарні на суму 4,5 млн. доларів.




Ви зайшли як не зареєстрований користувач!
Додати коментар
Ваше Ім'я:
Ваш E-Mail:
Напівжирний Похилий текст Підкреслений текст Закреслений текст | Вирівнювання по лівому краю По центру Вирівнювання по правому краю | Вставка смайликів Вставка посиланняВставка захищеної посилання Вибір кольору | Прихований текст Вставка цитати Перетворити вибраний текст з транслітерації в кирилицю Вставка спойлера

Введть те, що бачите на зображенні: