Вхiд на сайт
Авторизацiя

На Закарпатті підприємець намагався вивезти у ЄС 11 вагонів лісу за "липовим" документом

Прокуратурою Закарпатської області оголошено про підозру у вчиненні кримінального правопорушення - підробка та використання завідомо підробленого документа (ч. 4 ст. 358 КК України) підприємцю, який використав підроблений сертифікат для вивезення за межі митної території України в країни ЄС ялинок та ялиць.

На Закарпатті підприємець намагався вивезти у ЄС 11 вагонів лісу за "липовим" документом


Про це повідомила прес-служба прокуратури Закарпатської області.

Йдеться про ситуацію із зупиненими активістами восени цього року в м. Чоп вагонами, у яких намагалися вивезти за кордон велику партію хвойної деревини.

Слідством встановлено, що фізична особа-підприємець, з метою вивезення за межі митної території України товару «деревина паливна», використав завідомо підроблений документ – сертифікат про походження лісоматеріалів та виготовлених з них пиломатеріалів.

Зокрема, підприємець, для одержання сертифікату про походження лісоматеріалів та виготовлених з них пиломатеріалів, подав до Закарпатського обласного управління лісового та мисливського господарства заяву з товарно-транспортними накладними на товар – дрова хвойних порід ялина, ялиця у якій містилася неправдива інформація.

Отримавши сертифікат про походження лісоматеріалів та виготовлених з них пиломатеріалів, зазначивши ньому недостовірну інформацію у подальшому, підприємець, серед поданих до декларування та митноого оформлення вантажів документів, надав і підроблений сертифікат.

Згідно Експертного висновку Закарпатської торгово-промислової палати складені на партію товару, на яку було видано Сертифікат про походження лісоматеріалів та виготовлених з них пиломатеріалів для здійснення експортних операцій зафіксовано довжину дров, яка не відповідає зазначеній у поданому сертифікаті. Тобто це підтверджує, що відомості, які містяться у поданому підприємцем сертифікаті не відповідають фактично завантаженому в 11 залізничних вагонів товару.
Довідка: ч. 4 ст. 358 КК України - використання завідомо підробленого документа - карається штрафом до п'ятдесяти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або арештом на строк до шести місяців, або обмеженням волі на строк до двох років.


Ви зайшли як не зареєстрований користувач!
Додати коментар
Ваше Ім'я:
Ваш E-Mail:
Напівжирний Похилий текст Підкреслений текст Закреслений текст | Вирівнювання по лівому краю По центру Вирівнювання по правому краю | Вставка смайликів Вставка посиланняВставка захищеної посилання Вибір кольору | Прихований текст Вставка цитати Перетворити вибраний текст з транслітерації в кирилицю Вставка спойлера

Введть те, що бачите на зображенні: