Вхiд на сайт
Авторизацiя

Число робочих місць у сфері сонячної енергетики б'є рекорди

Число робочих місць у сфері сонячної енергетики б'є рекорди


В кінці 2016 року галузь сонячної енергетики в США додатково створить близько 30 000 нових робочих місць, що приблизно на 15% більше, ніж за аналогічний період минулого року. Американська сонячна індустрія стала сектором в енергетиці, який зростає найшвидше.

Працевлаштування в галузі американської сонячної енергетики зросло більш ніж у два рази з 2010 року, і в листопаді 2016-го кількість працівників, зайнятих у цій сфері, досягла 209 000 осіб, повідомляє The Guardian. Більшість з них (57,4%) займаються встановленням сонячних панелей, виробництвом (14,5%), а також продажем (11,7%).

Згідно з доповіддю, опублікованою некомерційною організацією The Solar Foundation в 2015 році, індустрія сонячної енергетики в США зростає в 13 разів швидше, ніж вся національна економіка. Найшвидше розвиваються штати Каліфорнія, Массачусетс і Невада, де кліматичні умови передбачають велику кількість сонячних днів у році.

Такий трімкий розвиток сприяє зростанню зарплат в індустрії. Так, установники сонячних панелей отримують, в середньому, $21 за годину роботи, а працівники заводів з їх виробництва — приблизно $18. При цьому середня заробітна плата по країні складає $17,04 на годину.

Великий відсоток зайнятості у сфері виробництва сонячних панелей також говорить про те, що США вдалося практично повністю відмовитися від китайського імпорту. Це стало можливим після того, як президентська адміністрація Барака Обами в 2014 році примусово підвищила тарифи на китайські панелі, вважаючи спочатку запропоновану ціну нижче справедливої ринкової вартості.

Китай є світовим лідером у сфері сонячної енергетики. Сукупна потужність сонячних електростанцій Китаю вже перевищує 50,3 ГВт, в той час як в США до кінця року цей показник має становити приблизно 40,61 ГВт. На другому місці в генеруванні сонячної енергії – Японія, потужність японських сонячних ферм досягає 42,41 ГВт.


Ви зайшли як не зареєстрований користувач!
Додати коментар
Ваше Ім'я:
Ваш E-Mail:
Напівжирний Похилий текст Підкреслений текст Закреслений текст | Вирівнювання по лівому краю По центру Вирівнювання по правому краю | Вставка смайликів Вставка посиланняВставка захищеної посилання Вибір кольору | Прихований текст Вставка цитати Перетворити вибраний текст з транслітерації в кирилицю Вставка спойлера

Введть те, що бачите на зображенні: