Вхiд на сайт
Авторизацiя

В Україні ввели в дію вітростанцію з українських комплектуючих

В Україні ввели в дію вітростанцію з українських комплектуючих


У селі Дмитрівка Очаківського району Миколаївської області ввели в експлуатацію вітропарк «Причорноморський» потужністю 8 МВт.

Це вже шоста черга Очаківської ВЕС, яка складається з двох вітротурбін одиничною потужністю 2,5 МВт і однієї – 3 МВт, передають «Слово і Діло» з посиланням на «НикВести».

«Причорноморський» став першим вітряним парком в Україні, який отримав 10-відсотковий бонус до «зеленим тарифом» за використання обладнання українського виробництва.

«Рішення про встановлення 10% надбавки до «зеленого тарифу», яке 7 листопада прийняла Національна комісія, що здійснює регулювання у сфері енергетики і комунальних послуг, є не тільки першим, але поки єдиним з максимальним рівнем надбавки при використанні українського обладнання, – підкреслив директор компанії «Вітряні парки України» Владислав Єременко. – Це реальні стимули для розвитку національної вітроенергетичної промисловості і створення нових робочих місць».

Як відзначають в Миколаївській ОДА, в процесі виробництва вітротурбін були задіяні шість найбільших в Україні машинобудівних заводів, чия продукція не гірша за західні аналоги. У їх числі Краматорський завод важкого верстатобудування, ВАТ «Новокраматорський машинобудівний завод» і ВАТ «Енергомашспецсталь».

Нагадаємо, що 9 листопада Національна комісія, що здійснює регулювання у сферах енергетики і комунальних послуг, встановила надбавку до «зеленого тарифу» на електроенергію в розмірі 10%.

Як повідомлялося, ЄБРР залучив 23 млн євро на розвиток вітрової станції у Львівській області. Станція «Карпатська» з встановленою потужністю в 20,7 МВт, буде експлуатувати шість вітрових турбін.


Ви зайшли як не зареєстрований користувач!
Додати коментар
Ваше Ім'я:
Ваш E-Mail:
Напівжирний Похилий текст Підкреслений текст Закреслений текст | Вирівнювання по лівому краю По центру Вирівнювання по правому краю | Вставка смайликів Вставка посиланняВставка захищеної посилання Вибір кольору | Прихований текст Вставка цитати Перетворити вибраний текст з транслітерації в кирилицю Вставка спойлера

Введть те, що бачите на зображенні: