Вхiд на сайт
Авторизацiя

В Україну завезли автомобілів на 1,5 млрд доларів

В Україну завезли автомобілів на 1,5 млрд доларів


За 10 місяців 2016 року в Україну було імпортовано 93 926 автотранспортних засобів на суму 1 млрд. 496 млн доларів, повідомляє асоціація “Укравтопром”.

Найбільшу частку в цьому імпорті склали легкові автомобілі, яких було завезено в кількості 66 606 шт. Закупівля легкових авто обійшлася імпортерам в 1,139 млрд доларів. Порівняно з аналогічним періодом попереднього року імпорт легкових машин зріс на третину, а його митна вартість збільшилася на 73%. У результаті середня вартість імпортованого в країну автомобіля піднялася на 4 тис. доларів – до 17 тисяч доларів.

Більше половини легкових автомобілів (55%), за період з січня по жовтень, було ввезено в Україну з Євросоюзу. За 36,9 тис. машин, куплених в країнах ЄС, було витрачено валюти, еквівалентної сумі в 593,5 млн доларів. Таким чином, середня митна вартість легкового автомобіля з Європи склала близько 16 тис. доларів.

По країнах трійка лідерів постачальників легкових авто в Україну виглядає так:

На першому місці Німеччина, з якої за десять місяців було імпортовано 11 590 машин, середньою вартістю 18 тис. доларів за штуку.

З Японії на український ринок надійшло 9 647 авто. Середня митна вартість автомобіля з Країни сходу сонця – 24 тис. доларів.

Замикає лідерську трійку США, звідки з січня по жовтень поточного року прибуло і було розмитнено трохи більше 5 тис. машин. Середня митна вартість легкового автомобіля з США склала 30 тис. доларів.

Джерело


Ви зайшли як не зареєстрований користувач!
Додати коментар
Ваше Ім'я:
Ваш E-Mail:
Напівжирний Похилий текст Підкреслений текст Закреслений текст | Вирівнювання по лівому краю По центру Вирівнювання по правому краю | Вставка смайликів Вставка посиланняВставка захищеної посилання Вибір кольору | Прихований текст Вставка цитати Перетворити вибраний текст з транслітерації в кирилицю Вставка спойлера

Введть те, що бачите на зображенні: