Вхiд на сайт
Авторизацiя

В Україні оживає ринок праці: хто потрібен (інфографіка)

В Україні оживає ринок праці: хто потрібен (інфографіка)


Весь 2016 рік роботодавці України активно наймали персонал і розміщували набагато більше вакансій, ніж у 2015 році. Були місяці, коли кількість вакансій удвічі перевищувала показники аналогічних періодів минулого року, повідомив директор з розвитку Work.ua Сергій Марченко і пояснив таку динаміку зниженням інтенсивності боїв на Донбасі.

У 2016 році кількість вакансій відносно аналогічних періодів минулого року зросла на 62%. Найактивніше зростання спостерігалося в другому кварталі, а пік прийшовся на червень – 101% зростання в порівнянні з червнем 2015-го.

По галузях заслуговує на увагу зростання у сфері будівництва та архітектури. Тут середнє місячнє зростання (місяць до відповідного місяця минулого року) склало вражаючі 102%. Це дуже позитивний сигнал. Стрімке зростання в будівництві говорить про те, що вже зараз будуються об’єкти, які наступного року будуть добудовані і почнуть виробляти продукцію, надавати послуги і підвищувати ВВП. Виходить, економічний ефект від того, що будується зараз, ми відчули ще не до кінця”, – пояснює експерт.

Ще сильніше зріс попит на робочі спеціальності. Так, вакансій у виробництві стало в середньому на 106% більше, ніж торік. “Промисловість і будівництво – два базові сектори економіки та зростання в них призведе до зростання активності у багатьох суміжних галузях”, – дає оптимістичний прогноз Марченко.

Також активно розміщувалися вакансії в логістиці – +99%, сфері обслуговування – +91%, транспорті й автобізнесі – +84%.

Серед найбільш затребуваних професій в Україні досі багато вакансій в продажах. Лідери рейтингу затребуваних – менеджери з продажу, на другому місці – продавці-консультанти, а замикають трійку лідерів водії.

Найбільше вакансій, традиційно, у великих містах: Києві, Дніпропетровську, Харкові, Одесі, Львові. При цьому активність шукачів там теж помітно вища. Приміром, кияни в минулому році відправили більше 2 тисяч резюме в розрахунку на тисячу жителів. Найнижча активність у Кропивницькому. Там здобувачами в 2016 році відправлено в 16 разів менше резюме, ніж у Києві.

В Україні оживає ринок праці: хто потрібен (інфографіка)


Заробітки теж вищі у великих містах. Першість тут за столицею з середньою зарплатою 8309 грн. Друге місце займає Одеса – 7892 грн. На третьому Харків – 7922 грн.


Ви зайшли як не зареєстрований користувач!
Додати коментар
Ваше Ім'я:
Ваш E-Mail:
Напівжирний Похилий текст Підкреслений текст Закреслений текст | Вирівнювання по лівому краю По центру Вирівнювання по правому краю | Вставка смайликів Вставка посиланняВставка захищеної посилання Вибір кольору | Прихований текст Вставка цитати Перетворити вибраний текст з транслітерації в кирилицю Вставка спойлера

Введть те, що бачите на зображенні: