Вхiд на сайт
Авторизацiя

У Великому Березному активісти забракували офіційну ялинку і прикрасили свою (ФОТО)

У Великому Березному активісти забракували офіційну ялинку і прикрасили свою (ФОТО)
Активні громадяни селища доклали зусиль - і тепер там є дві новорічні ялинки, одна з яких - офіційна, інша - прикрашена ініціаторами. Вони виступили проти зрубаної в лісі зеленої красуні, поставленої районною владою, натомість святково прибрали іншу.

Як повідомляє ProZak, ялинка у Великому Березному виглядає однією з найгірших на Закарпатті. На іграшки суттєво поскупилися та й саме дерево вибрали не досить вдало. Навіть у деяких селах, не кажучи про районні центри, ялинки вибрані і прикрашені значно краще.

У Великому Березному активісти забракували офіційну ялинку і прикрасили свою (ФОТО)Це неабияк занепокоїло самих березнян. Відтак під час обговорення березнянської ялинки у соцмережі Фейсбук у групі « Великий Березний - онлайн» виникла ідея самостійно прикрасити живу ялинку, яка росте у самому центрі селища. До слова, у сусідньому Перечині уже протягом багатьох років поспіль традиційно прикращають живу ялинку. Та й самі перечинці не відмовили у допомозі своїм сусідам. Мер Перечина Іван Погоріляк та директор місцевого комунального підприємства Володимир Герзанич люб’язно надали березнянським активістам машину-підйомник для того, щоб достойно прикрасити новорічне дерево.

Тому ідея виникла спонтанно, але зусиллями небайдужих березнян та друзів селища все вийшло доволі організовано та результативно. Святковими вогнями громадська ялинка засяяла увечері 23 грудня.

«За три дні активістами було організовано добровільний збір ялинкових прикрас та коштів для прикрашання. На все було витрачено біля 6000 грн. Спасибі всім, хто відгукнувся і прийняв участь у цій короткотривалій акції. Сьогодні ялинка у центрі селища, яка зростає тут не один рік і сягає більше 13 метрів, святково вбрана, прикрашена дощиками та гірляндами синього і жовтого кольорів", - повідомляє Березний-онлайн.

Тепер гірський районний центр має достойну ялинку, прикрашену просто, без помпезності та зайвих розкошів, але гарно та зі смаком. Місцевій владі є з чого робити висновки. Іноді для реальної користі не потрібні зайві кошти та надзвичайні зусилля. Достатньо лише думати з користю для людей. А люди це відчують і самі підтримають.

До речі, кілька років тому у Березному районна влада вже прикрашала живу ялинку, яка знаходиться безпосередньо біля входу в адмінбудівлю районної ради та РДА. І виглядало все непогано. Чому це не стало традицією і для чого щороку вирубувати нове дерево, залишається загадкою.

У Великому Березному активісти забракували офіційну ялинку і прикрасили свою (ФОТО)
У Великому Березному активісти забракували офіційну ялинку і прикрасили свою (ФОТО)



Ви зайшли як не зареєстрований користувач!
Додати коментар
Ваше Ім'я:
Ваш E-Mail:
Напівжирний Похилий текст Підкреслений текст Закреслений текст | Вирівнювання по лівому краю По центру Вирівнювання по правому краю | Вставка смайликів Вставка посиланняВставка захищеної посилання Вибір кольору | Прихований текст Вставка цитати Перетворити вибраний текст з транслітерації в кирилицю Вставка спойлера

Введть те, що бачите на зображенні: