Вхiд на сайт
Авторизацiя

В Ужгороді зробили унікальну операцію на серці

Шість годин 12 закарпатських медиків оперували на відкритому серці 65-річного чоловіка
В Ужгороді зробили унікальну операцію на серці

Унікальну операцію на серці провели в Ужгороді. Вперше в Україні пацієнтові зробили відновну реконструкцію на серцевому клапані з використанням його власних тканин.
Шість годин 12 закарпатських медиків оперували на відкритому серці 65-річного чоловіка. Керував кардіохірург з Німеччини Ярослав Бенедик. Лікарі відновили аортальний клапан. При цьому використовували не штучний матеріал, а тканини самого хворого.
"Замість протезу аортального клапана беруться шматочки власного перикарда і пришиваються замість вирізаних стулок аортального клапана. Тобто формується новий аортальний клапан за власним перикардом", – говорить Павло Лукач, завідувач кардіохірургічного відділення Закарпатського кардіодиспансеру.
Хірургів, які проводять операції за японською методикою "Озакі", тільки кілька в світі.
Ярослав Бенедик – один з них. Навесні оперував в інституті Шалімова. Тоді ще використовував штучний клапан. В Ужгороді зважився вперше. Застосував тканини пацієнта як протез. Такі втручання лікарі відносять до найвищого рівня складності.
"Ми фактично заново конструюємо клапани аорти. У моїй практиці були пацієнти, які після оперативного втручання за кілька тижнів поверталися до повноцінного активного життя. У цьому основна її цінність. Звичайно, відновлення залежить від організму", – зазначив Ярослав Бенедик, кардіохірург з Німеччини.
Таким чином, кардіологи виключили відторгнення організмом штучний матеріал. До того ж це здешевлює операцію. Пацієнту не треба купувати біологічний клапан і додаткові препарати.
"Це дозволяє сформувати клапан, який не вимагає спеціальних препаратів для розрідження крові, які також мають свої побічні дії", – додав Павло Лукач, завідувач кардіохірургічного відділення Закарпатського кардіодиспансеру.
Під головуванням німецького кардіохіруга в Ужгороді провели вже дві операції. Пацієнти видужують. Наступна операція запланована на середину січня.

Джерело


Ви зайшли як не зареєстрований користувач!
Додати коментар
Ваше Ім'я:
Ваш E-Mail:
Напівжирний Похилий текст Підкреслений текст Закреслений текст | Вирівнювання по лівому краю По центру Вирівнювання по правому краю | Вставка смайликів Вставка посиланняВставка захищеної посилання Вибір кольору | Прихований текст Вставка цитати Перетворити вибраний текст з транслітерації в кирилицю Вставка спойлера

Введть те, що бачите на зображенні: