Вхiд на сайт
Авторизацiя

У НБУ повідомили, скільки виділили грошей для поповнення банкоматів ПриватБанку

Національний банк України (НБУ) виділив ПриватБанку 15 млрд гривень. Про це повідомила заступник глави НБУ Катерина Рожкова.

У НБУ повідомили, скільки виділили грошей для поповнення банкоматів ПриватБанку


“Ми сьогодні підтримали банк ліквідністю на суму близько 15 млрд грн. Банк завтра забезпечить інкасацію банкоматів. Всі, хто має поточні карткові рахунки в ПриватБанку, зможуть повністю ними розпоряджатися”, – сказала вона.

Заступник глави Нацбанку також заявила, що ризик виникнення паніки у зв’язку з націоналізацією ПриватБанку мінімізовано.

“Сьогодні перехідний день. Паніки немає. Зняття з банкоматів дещо збільшилися, ніж, скажімо, два тижні тому. При цьому кошти фізичних осіб доступні, банк працює, черг немає. Завдяки своєчасним заходам банківська система підтримала нас. На сьогоднішній день картки ПриватБанку обслуговуються банкоматними мережами інших банків і постермінальними мережами інших банків. Це говорить про те, що ризик виникнення паніки мінімізовано”, – сказала Рожкова.

За словами Рожкової, головне завдання Нацбанку – не допустити паніки серед населення.
“З завтрашнього дня планується почати роботу з юридичними особами. Завдання і мета, яка була поставлена, зберегти вклади населення і бізнесу, не дати можливості зупинитися, зробити так, щоб все працювало і не було паніки, цього завдання якоюсь мірою було досягнуто, це була наша головна мета”, – зазначила вона.

Джерело


Ви зайшли як не зареєстрований користувач!
Додати коментар
Ваше Ім'я:
Ваш E-Mail:
Напівжирний Похилий текст Підкреслений текст Закреслений текст | Вирівнювання по лівому краю По центру Вирівнювання по правому краю | Вставка смайликів Вставка посиланняВставка захищеної посилання Вибір кольору | Прихований текст Вставка цитати Перетворити вибраний текст з транслітерації в кирилицю Вставка спойлера

Введть те, що бачите на зображенні: