Вхiд на сайт
Авторизацiя

Чому електромобілі в Україні подешевшають на 20%

В Україні до 2021 року електромобілі хочуть звільнити від акцизного збору та податку на додану вартість. Експерти відзначають, з 2017 року закон може запрацювати. Яка ймовірність того, що закон приймуть і як подешевшають електрокари.

Чому електромобілі в Україні подешевшають на 20%


Яка ймовірність того, що електрокари стануть дешевшими?

Тільки за 2016 рік попит на електромобілі в Україні злетів без суттєвої стимуляції ринку з боку держави. За 10 місяців в Україні продано 1123 електрокари, при тому, що в 2015 – всього 401. За словами експертів, на продаж вплинули пільгове оподаткування на вживані автомобілі і зменшення ставки ввізного мита для електрокарів з 10% до 8%. Але при цьому динаміка продажів електромобілів на тлі дизельних машин виглядає непереконливо. Зараз по дорогах країни їздять 8 млн авто з двигуном внутрішнього згоряння.

Хоча і раніше депутати вносили законопроекти про скасування ПДВ, вони відхилялися ще на етапі розгляду профільними комітетами. На цей раз, за словами директора Всеукраїнської організації автоімпортерів і дилерів Олега Назаренка, є всі шанси, що з 1 січня електромобілі будуть звільнятися від сплати акцизного збору і ПДВ.

За прийняття законопроекту виступає і голова Клубу електромобілістів Володимир Романцев, але сумнівається, що його приймуть. За його словами, в Раді є лобісти бізнесменів, які заробляють на паливі.

«Депутати розуміють, електромобіль нічого не дає. Якщо подивитися на європейські країни, можливо, вони бачать для себе якусь загрозу. Електромобілісти, по-перше, не купують бензин, по-друге, не мають таких потреб в запчастинах», – зазначає він.

Наскільки подешевшають електромобілі?

Якщо законопроект приймуть, електрокари стануть більш ніж на 20% дешевшими.

«Ухвалення законопроекту дозволить значно знизити вартість електромобілів, що, з огляду на їх економічність, забезпечить стрімке зростання попиту серед населення. Це призведе до зменшення використання іноземних енергоносіїв, знизить енергетичну залежність України від зовнішніх партнерів і сприятиме стабілізації екологічної ситуації в країні», – зазначають автори законопроекту в пояснювальній записці.

Джерело


Ви зайшли як не зареєстрований користувач!
Додати коментар
Ваше Ім'я:
Ваш E-Mail:
Напівжирний Похилий текст Підкреслений текст Закреслений текст | Вирівнювання по лівому краю По центру Вирівнювання по правому краю | Вставка смайликів Вставка посиланняВставка захищеної посилання Вибір кольору | Прихований текст Вставка цитати Перетворити вибраний текст з транслітерації в кирилицю Вставка спойлера

Введть те, що бачите на зображенні: