Вхiд на сайт
Авторизацiя

Безвіз для України: в ЄС пояснили, чому Європарламент не виконав свої обіцянки

Незважаючи на те, що Україна дійсно виконала всі зобов’язання, і Євросоюз мав би фіналізувати лібералізацію візового режиму, головна причина, чому Києву не надано безвізовий режим, – криза всередині ЄС як результат великого потоку іммігрантів минулого року.

Безвіз для України: в ЄС пояснили, чому Європарламент не виконав свої обіцянки


Про це в інтерв’ю розповів голова програми для Східної Європи, Росії та Центральної Азії в Німецькій раді зовнішньої політики Штефан Майстер.

Саме тому, за його словами, серед країн-членів немає великого бажання надавати безвізовий режим такій великій країні, як Україна.

“Зрозуміло, що для України це питання підтримки від ЄС і підтвердження того, що вона рухається європейським шляхом і отримує важливі сигнали від Брюсселя. Якщо цього не станеться найближчим часом, то розчарованість від дій ЄС буде тільки наростати, відповідно, зменшиться і підтримка європейської інтеграції”, – говорить експерт.

Крім того, Майстер зазначає, що зростання тиску від популістських рухів теж додає проблем.

“Міграція – це дуже чутлива тема. І останнє – це те, що деякі країни хочуть побачити більший прогрес в боротьбі з корупцією, тому вони поки і блокують це рішення з надання безвізового режиму. Вони засмучені тим, що президент не робить достатньо для підтримки роботи антикорупційних органів, а також і тим, що, незважаючи на багато фактів корупції, більшість людей не поспішає йти до суду”, – розповів експерт.

Нагадаємо, Європейський Союз може продовжувати відкладати надання Україні безвізового режиму з процедурних причин.

Як повідомлялось, Європарламент схвалив механізм припинення “безвіза”. Наступне слово – за Радою ЄС.
Джерело


Ви зайшли як не зареєстрований користувач!
Додати коментар
Ваше Ім'я:
Ваш E-Mail:
Напівжирний Похилий текст Підкреслений текст Закреслений текст | Вирівнювання по лівому краю По центру Вирівнювання по правому краю | Вставка смайликів Вставка посиланняВставка захищеної посилання Вибір кольору | Прихований текст Вставка цитати Перетворити вибраний текст з транслітерації в кирилицю Вставка спойлера

Введть те, що бачите на зображенні: