Вхiд на сайт
Авторизацiя

Студенти звернулися з проханням до Порошенка щодо рейтингових стипендій

Студенти звернулися з проханням до Порошенка щодо рейтингових стипендій
Студентські організації закликають президента не підписувати так званий закон 51-30 як такий, що суперечить їхнім інтересам.

Зокрема, йдеться про зміни до закону про вищу освіту, за якими з наступного семестру студенти отримуватимуть стипендії згідно з рейтингами. При цьому на долю бюджетників впливатимуть не стільки оцінки, як кількість грошей, які Кабмін виділить на той чи інший виш.

Прем'єр-міністр Володимир Гройсман заявив, що уряд збільшив стипендіальний фонд майже на 600 мільйонів гривень.

Студентів-бюджетників збільшення стипендії тішить і насторожує водночас. Вони хвилюються, чи усім вистачить грошей, адже, донедавна все було чітко: маєш середній бал вище "четвірки" і отримуєш щомісячний бонус на банківську картку.

Однак, уже після наступної сесії стипендії отримуватимуть лише найкращі.

Студентський профком Львівського університету Франка насторожують розмиті правила. Невідомо, як гроші розподілятимуть між вишами. Не виключно, що сума залежатиме від платоспроможності Києва і буде змінюватись від семестру до семестру, - повідомляє 24 Канал.

Позитив студенти поки бачать лише один, зокрема право на соціальну стипендію закріпили за дітьми шахтарів, учасників АТО та переселенців, але і тут є нюанс, ці категорії треба втиснути у запропоновані 7%.



Ви зайшли як не зареєстрований користувач!
Додати коментар
Ваше Ім'я:
Ваш E-Mail:
Напівжирний Похилий текст Підкреслений текст Закреслений текст | Вирівнювання по лівому краю По центру Вирівнювання по правому краю | Вставка смайликів Вставка посиланняВставка захищеної посилання Вибір кольору | Прихований текст Вставка цитати Перетворити вибраний текст з транслітерації в кирилицю Вставка спойлера

Введть те, що бачите на зображенні: