Вхiд на сайт
Авторизацiя

Узвар, медовуха, глінтвейн, пунш - які напої готувати на свята

Узвар, медовуха, глінтвейн, пунш - які напої готувати на свята
Зимою хочеться чогось особливого. Святковий настрій зазвичай приходить з настанням Нового року. Традиційний напій – пляшка шампанського! Ну як зустрічати Новий рік без келиха ігристого вина? Проте варто звернути увагу на не такі популярні, але оригінальні напої.

Узвар

Узвар – напій прохолодний, проте, його прийнято готувати на церковні свята – в тому числі і на Різдво. Узвар – майже ритуальний напій, який прийнято подавати у Святвечір. Інгредієнти для узвару знайдуться практично в кожному будинку. Обов’язковими є сушені яблука, груші, чорні родзинки і мед. А далі вже можна за своїм бажанням додати корицю, цедру апельсинову або лимонну або сік цих цитрусови, пише smachni-recepti.

Медовуха

Улюбленим алкогольним напоєм в Київській Русі була, звичайно ж, медовуха. Що не свято – то з нею на столі! Так чому б і нам не створити цей чудовий напій і пригостити улюблених людей за різдвяним столом? Правда, готувати треба починати заздалегідь – тижні за два до свята. Зате медовуха прекрасно впишеться в реєстр різдвяних напоїв – не надто міцна, ароматна, смачна, п’ється легко – можна і підігрівати перед подачею на стіл, якщо день видався морозний.

Глінтвейн

Найвідоміший нектар Різдва – глінтвейн. В ідеалі, він робиться на основі червоного вина – обов’язково сухого! Для тих, кому складно або не хочеться шукати інгредієнти для глінтвейну, в кожному супермаркеті на полиці зі спеціями розташовуються пакетики з набором спецій спеціально для цього напою. Складові глінтвейну можуть варіювати залежно від смакових уподобань його творця, але, як правило, це кориця (не перемелена – паличками), гвоздика, висушена цедра лимона і апельсина. Можна додавати родзинки, мед, мускатний горіх, кардамон, цукор – звичайний або тростинний. У кожному разі, напій, у складі якого є сухе вино і кориця, жодну дорослу людину не залишить байдужою!

Пунш

Наступний чудовий напій – це пунш! Його варіацій існує така велика кількість, що навіть їх перелік зайняв би масу часу. Він може бути гарячим і холодним, алкогольним (міцним і слабким) і безалкогольним… А кількість можливих інгредієнтів просто не піддається обчисленню – вино, горілка, бренді, ром, чай чорний, цукор, лимонний, апельсиновий сік, бутони гвоздики, палички кориці, шматочки фруктів і багато-багато іншого.

Джерело


Ви зайшли як не зареєстрований користувач!
Додати коментар
Ваше Ім'я:
Ваш E-Mail:
Напівжирний Похилий текст Підкреслений текст Закреслений текст | Вирівнювання по лівому краю По центру Вирівнювання по правому краю | Вставка смайликів Вставка посиланняВставка захищеної посилання Вибір кольору | Прихований текст Вставка цитати Перетворити вибраний текст з транслітерації в кирилицю Вставка спойлера

Введть те, що бачите на зображенні: