Вхiд на сайт
Авторизацiя

5 проблем зі здоров'ям, в яких винен цукор

Звичайна людина з'їдає 22 чайні ложки цукру кожен день. Це призводить до дуже неприємних наслідків для здоров'я.

5 проблем зі здоров'ям, в яких винен цукор


Зокрема, через зловживання цукром може з'явитись зайва вага, захворювання серця та погіршуватись пам'ять. І це далеко не весь список проблем, до яких може призвести черезмірне споживання цукру.

Карієс

Карієс з'являється, коли бактерії ротової порожнини харчуються простими цукрами. В результаті їх життєдіяльності утворюється кислота, що руйнує зубну емаль, а потім і м'який дентин – тканину, з якої складається зуб.

5 проблем зі здоров'ям, в яких винен цукор

Постійне почуття голоду

Гормон лептин повідомляє вашому мозку, що ви наїлися. Але фруктоза перешкоджає попаданню лептину в мозок і створює відчуття голоду.

Діабет

В одному експерименті вчені відстежували показники здоров'я у 51 тисячі чоловік. Виявилося, що у людей, які пили багато підсолоджених напоїв – лимонаду, чаю, енергетиків, – ризик появи діабету був вище.

5 проблем зі здоров'ям, в яких винен цукор

Ожиріння

Якщо ви випиваєте по склянці солодкого лимонаду щодня, у вас є всі шанси набрати близько 6 кілограмів ваги в рік.

Кожен додатковий стакан газованої води може призвести до ожиріння. До того ж, як правило, "порожні калорії" сприяють надмірному споживанню їжі в цілому.

Підвищення кров'яного тиску

Цукор також може привести до підвищення кров'яного тиску. В одному дослідженні 4 528 дорослих, у яких ніколи не було гіпертонії, вживали по 74 г цукру кожен день. Ризик появи високого тиску значно збільшився.

5 проблем зі здоров'ям, в яких винен цукор


Джерело


Ви зайшли як не зареєстрований користувач!
Додати коментар
Ваше Ім'я:
Ваш E-Mail:
Напівжирний Похилий текст Підкреслений текст Закреслений текст | Вирівнювання по лівому краю По центру Вирівнювання по правому краю | Вставка смайликів Вставка посиланняВставка захищеної посилання Вибір кольору | Прихований текст Вставка цитати Перетворити вибраний текст з транслітерації в кирилицю Вставка спойлера

Введть те, що бачите на зображенні: