Вхiд на сайт
Авторизацiя

Україна в лютому буде головувати в РБ ООН

Україна в лютому буде головувати в РБ ООН


"У лютому 2017 року посол України при ООН Володимир Єльченко займе крісло Голови Ради Безпеки ООН", - йдеться в повідомленні організації в Twitter.

Україна є одним з 10 непостійних членів РБ ООН.

П'ять країн - Україна, Єгипет, Сенегал, Уругвай і Японія - були обрані в минулому році непостійними членами Ради Безпеки на 2016-2017 роки. З 31 грудня цього року свої крісла в Раді Безпеки звільнять Ангола, Малайзія, Венесуела, Нова Зеландія і Іспанія.

Делегати 70-ї сесії Генасамблеї ООН влітку цього року обрали нових непостійних членів Ради на 2017-2018 роки: Болівія, Ефіопія, Швеція, Казахстан (вперше стає членом СБ), Італія і Нідерланди (країни розділили місце за столом в Раді від західноєвропейської групи на наступні два роки).

Рада Безпеки складається з 15 членів Організації. Великобританія, КНР, Франція, РФ і США є постійними членами СБ. Ще 10 непостійних членів обираються Генеральною асамблеєю на два роки. Щороку проводиться заміна п'яти з десяти непостійних членів.


Ви зайшли як не зареєстрований користувач!
Додати коментар
Ваше Ім'я:
Ваш E-Mail:
Напівжирний Похилий текст Підкреслений текст Закреслений текст | Вирівнювання по лівому краю По центру Вирівнювання по правому краю | Вставка смайликів Вставка посиланняВставка захищеної посилання Вибір кольору | Прихований текст Вставка цитати Перетворити вибраний текст з транслітерації в кирилицю Вставка спойлера

Введть те, що бачите на зображенні: