Вхiд на сайт
Авторизацiя

Військові тепер можуть розривати контракти до закінчення АТО

Верховна Рада прийняла закон, згідно з яким військовослужбовці, які проходять військову службу за різними видами контрактів в особливий період, отримали можливість за бажанням продовжити контракт або звільнитися зі служби.

Військові тепер можуть розривати контракти до закінчення АТО


Законом скасовані норми, які "прив’язали" військовослужбовців до контрактів. Вони не могли завершити службу до закінчення особливого періоду.

Відтепер контракти можна відмінити "до закінчення особливого періоду або до оголошення рішення про демобілізацію".

Ключова норма – в особливий період, крім проведення мобілізації та введення воєнного стану, військовослужбовцям, у яких закінчився строк контракту, буде надана можливість продовжити військову службу за новим контрактом або звільнитися з військової служби.

Процес звільнення унормований таким чином, щоб не допустити різкого скорочення чисельності військовослужбовців, яке б могло становити загрозу для обороноздатності держави.

Закон також формує оперативний резерв першої черги зі всіх категорій військовослужбовців, які звільняються з військової служби в особливий період.

Джерело


Ви зайшли як не зареєстрований користувач!
Додати коментар
Ваше Ім'я:
Ваш E-Mail:
Напівжирний Похилий текст Підкреслений текст Закреслений текст | Вирівнювання по лівому краю По центру Вирівнювання по правому краю | Вставка смайликів Вставка посиланняВставка захищеної посилання Вибір кольору | Прихований текст Вставка цитати Перетворити вибраний текст з транслітерації в кирилицю Вставка спойлера

Введть те, що бачите на зображенні: