Вхiд на сайт
Авторизацiя

Свято наближається: коли і хто запалить головну ялинку України

Новорічну ялинку 19 грудня запалять Святий Миколай разом з родиною президента і іншими почесними гостями

Свято наближається: коли і хто запалить головну ялинку України


Головну ялинку на Софіївській площі в Києві запалять святий Миколай разом з родиною президента України Петра Порошенка 19 грудня в 19.00, повідомив журналістам голова організаційного комітету "Новий рік на Софії" Ігор Добрудскій.

"Встановлювати (ялинку – ред.) Будуть з завтрашнього дня, до 15 грудня будуть працювати декоратори, 19 грудня о 19:00 Святий Миколай разом з почесними гостями, сім'єю президента, міністром культури, міським головою, запалять ялинку і не тільки в Києві, а це буде сигналом для всієї України", – заявив Добрудскій.

Він нагадав, що з усіма містами України підписані угоди про те, що ялинки повинні засвітитися в один момент по всій країні.

За його словами, декоратори ялинки почнуть працювати з завтрашнього дня.

"Основним символом цьогорічної ялинки буде Яворівська іграшка – це колір зелений, червоний і жовтий. На ній буде більше тисячі іграшок, які розробили майстри Явора Львівської області", – розповів Добрудскій.

За його словами в цьому році вперше новорічне дерево буде стояти по центру Софіївській площі, щоб люди могли ходити навколо ялинки.

"Від ялинки будуть великі патоки, близько 4,5 км над нами буде зоряне небо, і воно буде як би підводити ялинку. Такий крок в дизайні ще ніхто не робив і наша ялинка буде найбільш креативна", – додав Добрудскій.

Він уточнив, що новорічна ялинка з сорту "Біла ялиця" може стояти без води 35-40 днів, їй 86 років.

Планується, що на Софіївській площі в Києві буде більш якісна їжа, ніж в минулому році.

"Ми будемо мати тепер спеціальні ресторани по дерунах, по варениках, тобто ми заглибилися в українську кухню", – сказав він, додавши, що вперше на різдвяному ярмарку будуть представлені роботи майстрів народних ремесел.

Як повідомлялося, на Софіївську площу Києва вже привезли головну ялинку країни.

Джерело


Ви зайшли як не зареєстрований користувач!
Додати коментар
Ваше Ім'я:
Ваш E-Mail:
Напівжирний Похилий текст Підкреслений текст Закреслений текст | Вирівнювання по лівому краю По центру Вирівнювання по правому краю | Вставка смайликів Вставка посиланняВставка захищеної посилання Вибір кольору | Прихований текст Вставка цитати Перетворити вибраний текст з транслітерації в кирилицю Вставка спойлера

Введть те, що бачите на зображенні: