Вхiд на сайт
Авторизацiя

Стало відомо, до яких країн найбільше їдуть навчатися українські студенти

Стало відомо, до яких країн найбільше їдуть навчатися українські студентиНайбільше українських студентів їде навчатися до Польщі та Німеччини. Такі дані оприлюднив Центр міжнародних програм.

У Польщі зараз навчається 23 329 українців. У Німеччині – 9 124 українських студентів.

За словами міністра освіти і науки Лілії Гриневич, в Україні налагоджена продуктивна співпраця між українськими вузами та навчальними закладами Польщі та Німеччини.

“У нас є білатеральні програми, спільні обміни в рамках Еразмус+. По кількості обмінів Німеччина на другому місці після Польщі, крім того у нас багато спільних проектів – Німеччина, Україна, Польща. Ми зараз готові до активної співпраці в рамках програми “Горизонт 2020”, адже МОН зацікавлене у досвіді країн, що мають позитивну динаміку участі у програмах “Горизонту”, – каже Лілія Гриневич під час зустрічі з надзвичайним та повноважним послом Німеччини в Україні Ернстом Райхелем.

“Еразмус+” – це нова програма Європейських союзницьких країн у сфері освіти, підготовки кадрів, молоді та спорту, розрахована на 2014-2020 роки. Суть програми – в отриманні якісної освіти, у подальшому працевлаштуванні фахівців в будь-якій точці світу та модернізації освітнього процесу .

“Горизонт 2020” також є програмою від ЄС, присвяченою науці: дослідженням та інноваціям.

Лілія Гриневич додала, що Німеччина та МОН активно взаємодіють у впровадженні дуального навчання у сфері професійно-технічної освіти. Тобто 30% навчання студента ПТНЗ теоретичне і проходить в аудиторії, а 70% – практичне і проходить на виробництві. Окрім цього, в українських школах за обсягом вивчення німецька мова посідає 2-е місце після англійської.

Раніше МОН повідомило, що з 2017 року планує новий рейтинговий підхід до виплат стипендій. Їх отримуватимуть не ті студенти, хто має хороший середній бал за сесію, а ті, хто посів найвищі місця в рейтингу, який складе кожен вуз.

Джерело


Ви зайшли як не зареєстрований користувач!
Додати коментар
Ваше Ім'я:
Ваш E-Mail:
Напівжирний Похилий текст Підкреслений текст Закреслений текст | Вирівнювання по лівому краю По центру Вирівнювання по правому краю | Вставка смайликів Вставка посиланняВставка захищеної посилання Вибір кольору | Прихований текст Вставка цитати Перетворити вибраний текст з транслітерації в кирилицю Вставка спойлера

Введть те, що бачите на зображенні: